17 Ağustos 2015 Pazartesi

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, Körfez ülkelerinden gelen yabancıların İstanbul'da Gayrimenkul aldığını belirterek, genelde Avrupa yakasına önem verdiğini ifade etti. Maya, gayrimenkul tercihinde özellikle Taksim'e olan mesafe ve havaalanına olan uzaklığın temel belirleyici unsurlar olduğunu vurguladı.

Yüzde 36'lık artış yaşandı

TÜİK verilerine göre, Türkiye'de yabancılara yapılan Konut satışlarında bu yılın ilk 6 ayında, 2014'ün aynı dönemine göre yüzde 22'lik artış olduğunu vurgulayan Maya, bu dönemde yabancıların İstanbul'dan aldığı Konut sayısının yüzde 36 oranında arttığını ifade etti. Maya, "Verilerden yabancıların İstanbul'u tercih ettiklerini, tercihlerinde hem turistik hem de Yatırım düşüncesinin hakim olduğunu görebiliyoruz. Yabancılar ağırlıkla merkezi mahalleri, Rezidans projelerini ve Markalı Konut projelerini tercih ediyor" ifadelerini kullandı.

Markalı konut projelerine ilgi var

İstanbul'da yabancıların dikkatini özellikle Markalı Konut projelerinin ağırlıklı olduğu ilçelerin çektiğini söyleyen Maya, Bağcılar Basın Ekspres hattı ve Bahçeşehir gibi yeni projelerin artış eğiliminde olduğu yerlerin özelikle Yatırım anlamında cezbedici olabildiğini söyledi. Maya, İstanbul dışında da Sapanca, Bursa, Yalova ve Trabzon ilgi çeken bölgeler arasında olduğunu bildirdi,

Üçüncü köprünün avantajı

TSKB Gayrimenkul Değerleme İdari İşler ve İş Geliştirme Müdürü Özge Aklar ise üçüncü köprü güzergahında konut fiyatlarına ilişkin, ilk etapta Avrupa Yakasında Başakşehir- Arnavutköy - Kayabaşı aksı, Anadolu Yakasında da Beykoz ve devamında Sancaktepe'de hareketlilik yaşandığını söyledi.

'Kartal Marmaray sayesinde cazip oldu'

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ (İŞ GYO) Genel Müdürü Turgay Tanes de, "İstanbul İl Çevre Düzen Planı ile önemli bir alt merkez olan Kartal, adalet sarayı ve devlet hastanesi gibi kamu yatırımları ile hem yerli hem de yabancı yatırımcılar için daha da cazip hale geldi. Marmaray sayesinde de bölgenin ulaşılabilirliğinin artması da Kartal'ın cazip bir merkez olmasında önemli bir etkendir" ifadelerini kullandı.

Tuzla'ya dikkat

Tanes, üçüncü köprünün fiyatları etkilediği ilçelere ilişkin "3'üncü köprünün geçtiği güzergahta Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Taşdelen metro hatları sayesinde bu ilçelerin yıldızı yükselirken; kayda değer oranda fiyat artış ihtimali olan bölge Tuzla'dan başlıyor, Kartal ve Maltepe'yi de içine alıyor" diye konuştu.

Yorumlar

Diğer Haberler

Belediyelerden iki şehirde satılık arsa ve konutlar!
Belediyeler Narlıdere’de yer alan 3 adet konut ve Gaziantep’te yer alan 1 adet arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihaleleri 2 Ekim ve 3 Ekim’de yapılacak.
Kahramanmaraş'ın ‘fay etüt raporu’ sonuçları açıklandı!
Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaklaşık olarak 7 bin 854 hektar alanda yürütülen Kahramanmaraş'ın fay etüt raporu sonuçlarını açıkladı.
Ankara Gökdemir View'de hemen tapu fırsatı! Teslimler Ekim 2025'te!
Ankara merkezli Emre Gökdemir İnşaat tarafından Yenimahalle'de inşa edilen Gökdemir View'de hemen tapu fırsatıyla satışlar devam ediyor. Gökdemir View'de konut fiyatları ne kadar? Gökdemir View'de hangi tip konutlar var? İşte ayrıntılar...
Tarım Kredi'de elektronik ürünlerde 30 Eylül'e kadar indirim fırsatı! 
Tarım Kredi'de ilk kez elektronik ürünlerin satışını başlatarak, tablet, cep telefonu ve akıllı saat gibi teknolojik cihazları uygun fiyatlarla tüketicilere sunacağını açıkladı.
TOKİ'nin Demirci'de sosyal konut projesi inşaatı başladı
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihalesi gerçekleşen Demirci 2. Etap 142 adet sosyal konut projesinin inşaatına başlandığı açıklandı.