16 Ağustos 2015 Pazar

Dünya Gazetesi'nin haberine göre, dönüşümlerin kentin kimliğine katkı sunması gerektiğine işaret eden Ahmet Erkutoğlu, "10 katlı binayı yıkıp yerine 20 katlı bina yapmakla Dönüşüm olmaz" dedi.

Ahmet Erkutoğlu, Cadde'deki kentsel dönüşümün ada bazlı yapılması gerektiğine işaret ederek, "Bölge ada bazlı Dönüşüm için çok uygun. Ama emsal artışıyla bir şeyler yapılıyor. Parseller birleşerek ada bazlı dönüşüm yapılsa kente katkı sunan bir dönüşüm ortaya çıkabilirdi" diye konuştu. Ahmet Erkutoğlu, ada bazında dönüşümle birlikte de emsal artışının gündeme gelebileceğine işaret ederek, ada birleşmesiyle binaların yükselebileceğini ancak altyapı, sosyal ve yeşil alanlara daha fazla yer ayrılabileceğini kaydetti.

CADDE'DE NÜFUS VE TRAFİK ARTABİLİR
Sadece Deprem riski düşünüldüğünde şu anda yapılan yenilemenin doğru bir hamle olduğunu ifade eden Ahmet Erkutoğlu, şunları söyledi: "Hem depreme dayanıklı hem de kentin dokusuna uygun dönüşüm yapabiliriz. Ancak maalesef biz de mevcut uygulamalara göre proje çizmek durumunda kalıyoruz. Bu tarz bir dönüşümün sonunda Cadde'de nüfus yoğunluğu ve Trafik artabilir. Otoparklar yetersiz kalabilir. Altyapı bu yükü kaldıramayabilir. Kadıköy'ün nüfusu 600 bin. 10 yıl sonra 1 milyona çıkar ve aşırı yük biner. Biz buna dönüşüm diyoruz.

ÇÜRÜK ELMALAR RİSKLİ
Ahmet Erkutoğlu, Cadde'deki hareketlenmenin çok sayıda müteahhidin burayla ilgilenmesine Yol açtığını belirterek, "Diğer sektörlerden gelip burada inşaat yapan firmalar var. Çok sayıda firmanın olması burası için bir handikap. Herkes inşaata girerse sıkıntı olabilir. Sağlam firmalar var ama çürük elmalar da var" dedi.

TEK YÖNETMELİK OLMALI
Ahmet Erkutoğlu, Teknoloji ve mühendisliğin geliştiğini, bu doğrultuda yanlış uygulamaların sona ermesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi: "Cadde'de prestijli firmalar mağaza açmaya başladı. Yeni bir yapılaşma var. Ama planlar doğru yapılmalı. Uygulamaları belirleyen çok sayıda Yönetmelik var. Yönetmelikler doğru çıkmalı. Ancak tek bir Yönetmelik olmalı. Almanya'da 1915'ten beri tek imar yönetmeliğini kullanıyor. Biz de ise onlarca yönetmelik çıkarıldı.

Yorumlar

Diğer Haberler

Kahramanmaraş'ın ‘fay etüt raporu’ sonuçları açıklandı!
Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaklaşık olarak 7 bin 854 hektar alanda yürütülen Kahramanmaraş'ın fay etüt raporu sonuçlarını açıkladı.
Adana'da kentsel dönüşümden lüks konut projesi çıktı!
Adana'da Göl Mahallesi'nde başlayan 'kentsel dönüşüm' projesiyle ağaçlar kesilerek TOKİ tarafından lüks konutlar yapıldığı kaydedildi. İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hıdır Çak; "Yapılan kentsel dönüşüm değil, kentsel soygundur." dedi.
Konutta kolay kredinin yolu açılıyor!
BDDK,, bireysel ve konut kredilerinde daha önce yüzde 150 şeklinde belirlediği ilave risk ağırlıklarını düşürdü. Bazı bankaların yeni döneme hazırlık amacıyla uzun vadeli konut ve taşıt kredisi faizlerini düşürmeye başlaması da dikkat çekti.
Tarım Kredi'de elektronik ürünlerde 30 Eylül'e kadar indirim fırsatı! 
Tarım Kredi'de ilk kez elektronik ürünlerin satışını başlatarak, tablet, cep telefonu ve akıllı saat gibi teknolojik cihazları uygun fiyatlarla tüketicilere sunacağını açıkladı.
8 ayda 57 binden fazla esnaf kepenk indirdi!
Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan ekonomik kriz işletmelerin ömrünü kısaltırken, esnafa da resmen kepenk kapattırıyor.  8 ayda kapanan işletme sayısı 30 bine yaklaşırken, 57 binden fazla esnaf da kepenk indirdi.