16 Ağustos 2015 Pazar

Dünya Gazetesi'nin haberine göre, dönüşümlerin kentin kimliğine katkı sunması gerektiğine işaret eden Ahmet Erkutoğlu, "10 katlı binayı yıkıp yerine 20 katlı bina yapmakla Dönüşüm olmaz" dedi.

Ahmet Erkutoğlu, Cadde'deki kentsel dönüşümün ada bazlı yapılması gerektiğine işaret ederek, "Bölge ada bazlı Dönüşüm için çok uygun. Ama emsal artışıyla bir şeyler yapılıyor. Parseller birleşerek ada bazlı dönüşüm yapılsa kente katkı sunan bir dönüşüm ortaya çıkabilirdi" diye konuştu. Ahmet Erkutoğlu, ada bazında dönüşümle birlikte de emsal artışının gündeme gelebileceğine işaret ederek, ada birleşmesiyle binaların yükselebileceğini ancak altyapı, sosyal ve yeşil alanlara daha fazla yer ayrılabileceğini kaydetti.

CADDE'DE NÜFUS VE TRAFİK ARTABİLİR
Sadece Deprem riski düşünüldüğünde şu anda yapılan yenilemenin doğru bir hamle olduğunu ifade eden Ahmet Erkutoğlu, şunları söyledi: "Hem depreme dayanıklı hem de kentin dokusuna uygun dönüşüm yapabiliriz. Ancak maalesef biz de mevcut uygulamalara göre proje çizmek durumunda kalıyoruz. Bu tarz bir dönüşümün sonunda Cadde'de nüfus yoğunluğu ve Trafik artabilir. Otoparklar yetersiz kalabilir. Altyapı bu yükü kaldıramayabilir. Kadıköy'ün nüfusu 600 bin. 10 yıl sonra 1 milyona çıkar ve aşırı yük biner. Biz buna dönüşüm diyoruz.

ÇÜRÜK ELMALAR RİSKLİ
Ahmet Erkutoğlu, Cadde'deki hareketlenmenin çok sayıda müteahhidin burayla ilgilenmesine Yol açtığını belirterek, "Diğer sektörlerden gelip burada inşaat yapan firmalar var. Çok sayıda firmanın olması burası için bir handikap. Herkes inşaata girerse sıkıntı olabilir. Sağlam firmalar var ama çürük elmalar da var" dedi.

TEK YÖNETMELİK OLMALI
Ahmet Erkutoğlu, Teknoloji ve mühendisliğin geliştiğini, bu doğrultuda yanlış uygulamaların sona ermesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi: "Cadde'de prestijli firmalar mağaza açmaya başladı. Yeni bir yapılaşma var. Ama planlar doğru yapılmalı. Uygulamaları belirleyen çok sayıda Yönetmelik var. Yönetmelikler doğru çıkmalı. Ancak tek bir Yönetmelik olmalı. Almanya'da 1915'ten beri tek imar yönetmeliğini kullanıyor. Biz de ise onlarca yönetmelik çıkarıldı.

Yorumlar

Diğer Haberler

Konut, altına göre ucuz kalmaya devam ediyor! 
Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, konutun altına göre daha ucuz kaldığını söyledi. 
Bengikombi, Benmak Isıtma ve Bir Kombi Montaj’a 1 yıl kesin konkordato koruması!
Bengikombi Mühendislik Isıtma Soğutma Ürünleri Satış ve Pazarlama Ltd. Şti., Benmak Isıtma Soğutma Sistemleri A.Ş. ve Bir Kombi Montaj ve Servis Hizmetleri Ltd. Şti. için bir yıl süreyle kesin konkordato mühleti tanındı.
Şerefiye hesabı nedir? 
Şerefiye hesabı, özellikle büyük konut projelerinde ve toplu yaşam alanlarında öne çıkar. Proje geliştiricileri, satışa sunulan dairelerin fiyatlarını belirlerken, her bir dairenin konumunu ve avantajlarını dikkate alarak şerefiye bedelini hesaplar. 
İstanbul konut piyasasında yeni dönem başlıyor!
Altın Emlak Global Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, İstanbul’da inşa edilecek kiralık konutlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu projelerin İstanbul konut piyasasında yeni bir dönem başlatacağını söyledi.
Bursa’da Doğru Giyim, Lolons Elektronik ve Necixs Tekstil’e 3 ay geçici konkordato süresi!
Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Doğru Giyim Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., Lolons Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri Ltd. Şti. ve Necixs Tekstil Pazarlama Ltd. Şti. için üç ay süreyle geçici konkordato mühleti tanıdı.