16 Ağustos 2015 Pazar

Dünya Gazetesi'nin haberine göre, dönüşümlerin kentin kimliğine katkı sunması gerektiğine işaret eden Ahmet Erkutoğlu, "10 katlı binayı yıkıp yerine 20 katlı bina yapmakla Dönüşüm olmaz" dedi.

Ahmet Erkutoğlu, Cadde'deki kentsel dönüşümün ada bazlı yapılması gerektiğine işaret ederek, "Bölge ada bazlı Dönüşüm için çok uygun. Ama emsal artışıyla bir şeyler yapılıyor. Parseller birleşerek ada bazlı dönüşüm yapılsa kente katkı sunan bir dönüşüm ortaya çıkabilirdi" diye konuştu. Ahmet Erkutoğlu, ada bazında dönüşümle birlikte de emsal artışının gündeme gelebileceğine işaret ederek, ada birleşmesiyle binaların yükselebileceğini ancak altyapı, sosyal ve yeşil alanlara daha fazla yer ayrılabileceğini kaydetti.

CADDE'DE NÜFUS VE TRAFİK ARTABİLİR
Sadece Deprem riski düşünüldüğünde şu anda yapılan yenilemenin doğru bir hamle olduğunu ifade eden Ahmet Erkutoğlu, şunları söyledi: "Hem depreme dayanıklı hem de kentin dokusuna uygun dönüşüm yapabiliriz. Ancak maalesef biz de mevcut uygulamalara göre proje çizmek durumunda kalıyoruz. Bu tarz bir dönüşümün sonunda Cadde'de nüfus yoğunluğu ve Trafik artabilir. Otoparklar yetersiz kalabilir. Altyapı bu yükü kaldıramayabilir. Kadıköy'ün nüfusu 600 bin. 10 yıl sonra 1 milyona çıkar ve aşırı yük biner. Biz buna dönüşüm diyoruz.

ÇÜRÜK ELMALAR RİSKLİ
Ahmet Erkutoğlu, Cadde'deki hareketlenmenin çok sayıda müteahhidin burayla ilgilenmesine Yol açtığını belirterek, "Diğer sektörlerden gelip burada inşaat yapan firmalar var. Çok sayıda firmanın olması burası için bir handikap. Herkes inşaata girerse sıkıntı olabilir. Sağlam firmalar var ama çürük elmalar da var" dedi.

TEK YÖNETMELİK OLMALI
Ahmet Erkutoğlu, Teknoloji ve mühendisliğin geliştiğini, bu doğrultuda yanlış uygulamaların sona ermesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi: "Cadde'de prestijli firmalar mağaza açmaya başladı. Yeni bir yapılaşma var. Ama planlar doğru yapılmalı. Uygulamaları belirleyen çok sayıda Yönetmelik var. Yönetmelikler doğru çıkmalı. Ancak tek bir Yönetmelik olmalı. Almanya'da 1915'ten beri tek imar yönetmeliğini kullanıyor. Biz de ise onlarca yönetmelik çıkarıldı.

Yorumlar

Diğer Haberler

İstanbul'da asgari ücretin kiraları karşıladığı 10 ilçe var! İşte ilçe ilçe o rakamlar!
2025 yılında geçerli olacak asgari ücret 22 bin 104 lira şeklinde belirlendi. İstanbul'da asgari ücretin kiraları karşıladığı 10 ilçe olduğu belirlendi. İşte detaylar...
Merkez Bankası faiz indirimi konut fiyatlarına nasıl yansıyacak? Yükselecek mi, düşecek mi? 
Piyasalar tarafından merakla beklenen Merkez Bankası faiz kararı perşembe günü açıkladı. Banka, 22 ayın ardından faizleri düşürdü. Gözler konut piyasasına çevrildi. Peki konut fiyatları 2025'te nasıl olacak; yükselecek mi, düşecek mi?
TOKİ’den Ankara’ya 548 konutluk yeni proje geliyor!
yeni proje inşa edecek. TOKİ Ankara Mamak projesinin ihalesi 27 Ocak 2025 tarihinde yapılacak.
İstanbul, Mersin ve Afyonkarahisar’daki turizm imarlı 6 arsa 788 milyon TL’ye satılıyor!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul, Mersin ve Afyonkarahisar’da yer alan 6 turizm imarlı arsa 788 milyon Türk Lirası muhammen bedelle satışa çıkarıldı. 
İzmir ve Çankırı’da kiralık arazi fırsatı! 
Milli Emlak Genel Müdürlüğü İzmir ve Çankırı’da yer alan dört adet araziyi kiraya verecek. Arazilerin kiralama ihaleleri Ocak ayı içerisinde gerçekleştirilecek.