14 Ağustos 2015 Cuma

Konuyla ilgili açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce "Yeni dönemde 100 yüksek lisans öğrencisine ayda 650 TL, 50 doktora öğrencisine ayda 950 TL ve bitirme tezi hazırlayan 500 lisans öğrencisine ayda 300 TL burs vereceğiz" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs verecek. Bakan İdris Güllüce'nin talimatı doğrultusunda harekete geçen bakanlığa bağlı Türkiye Çevre Koruma Vakfı yeni yılda 100 yüksek lisans, 50 doktora ve bitirme tezi ya da bitirme projesi hazırlayan 500 lisans öğrencisine burs verecek. Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TUÇEV) tarafından  yüksek lisans öğrencilerine ayda 650 TL, doktora öğrencilerine ayda 950 TL ve bitirme tezi hazırlayan lisans öğrencilerine ise 300 TL burs verilecek.

Belirtilen konu başlıkları altında yüksek lisans tezi ve doktora çalışması hazırlayan öğrenciler vakfın web sitesi üzerinden (www.tucev.org) 23 Ekim 2015 tarihine kadar başvuru yapabilecek. 1 Kasım 2015 tarihi itibariyle burslar ödenmeye başlanacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce "Öğrencilerimizin başarısı Türkiye'nin vizyonu için çok önemli. Bu kapsamda  Bakanlık olarak 500 lisans öğrencisine burs projesini sonuçlandırdık ve birbirinden değerli tez ve bitirme projesinin ortaya çıkmasını sağladık. Değerli öğrencilerimizin hazırlamış olduğu tez ve bitime projeleri Çevre ve Şehir Kütüphanesi raflarında yerini aldı. Bu dönemde de 100 yüksek lisans öğrencisine ayda 650 TL, 50 doktora öğrencisine ayda 950 TL ve bitirme tezi hazırlayan 500 lisans öğrencisine ayda 300 TL burs vereceğiz. Ayrıca 65 yüksek lisans ve 10 doktora öğrencisine de burs vermeye devam ediyoruz" dedi.

Burs alan öğrenciler üniversite tarafından yapılan tez ve doktora kabulünden sonra, çalışmalarını yazılı doküman ve CD formatında birer kopya halinde Türkiye Çevre Koruma Vakfı'na gönderecek. Çevre ve Şehir Kütüphanesi'nde yer alacak tezler ileride yapılacak çalışmalara ışık tutacak ve bilim adına çalışan öğrencilere destek olacak.

Yorumlar

Diğer Haberler

Aydın Plastik Ambalaj'ın konkordato talebi reddedildi!
Tekirdağ'da faaliyet gösteren Aydın Plastik Ambalaj Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin konkordato talebi reddedildi.
Bengikombi, Benmak Isıtma ve Bir Kombi Montaj’a 1 yıl kesin konkordato koruması!
Bengikombi Mühendislik Isıtma Soğutma Ürünleri Satış ve Pazarlama Ltd. Şti., Benmak Isıtma Soğutma Sistemleri A.Ş. ve Bir Kombi Montaj ve Servis Hizmetleri Ltd. Şti. için bir yıl süreyle kesin konkordato mühleti tanındı.
İstanbul konut piyasasında yeni dönem başlıyor!
Altın Emlak Global Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, İstanbul’da inşa edilecek kiralık konutlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu projelerin İstanbul konut piyasasında yeni bir dönem başlatacağını söyledi.
Konut, altına göre ucuz kalmaya devam ediyor! 
Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, konutun altına göre daha ucuz kaldığını söyledi. 
Prof. Dr. Osman Bektaş: İstanbul'da meydana gelen 3.8 şiddetindeki deprem artçı değil! 
AFAD'dan yapılan açıklamada Marmara Denizi'nde Silivri açıklarında saat 14:24'te 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından deprem uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş kritik açıklamalarda bulundu.