13 Ağustos 2015 Perşembe

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "İBB olarak İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakalarında iki önemli hat için ihale aşamasına geldik. Ataköy-İkitelli ve Dudullu-Bostancı metroları için Eylül ayında ihaleler yapılacak" dedi.

Ataköy-İkitelli hattı ile Basın Ekspres Yolu güzergahının Marmaray ve Olimpiyatköy-Bağcılar metrosu ile entegre raylı sisteme kavuşmuş olacağına dikkat çeken Topbaş, "Böylelikle Bakırköy, Bahçelievler, Bağcılar, Küçükçekmece ve Başakşehir ilçelerimiz bu hattan istifade edecek" açıklamasını yaptı. Topbaş, Anadolu Yakası'ndaki Dudullu-Bostancı metrosunun ise Maltepe, Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye'den geçeceğini ve bu hattın Marmaray, Karıtöy-Kartal Metrosu ve Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe-Çekmeköy metrosu ile entegre olacağını belirtti.

RAKAMLARLA YENİ METROLAR ATAKÖY-İKİTELLİ HATTI
Uzunluk: 13.3 km.
Kapasite: Saatte tek yönde 45 bin yolcu taşıyacak
İhale Tarihi: 14 Eylül 2015
İstasyonlar: Ataköy, Yenibosna, Çobançeşme, Kuyumcukent, Doğu Sanayi, mimar Sinan, Evren Mahallesi, İkitelli Kavşak, Mehmet Akif, Bahariye, Masko, İkitelli Sanayi
Yolculuk süreleri:
Ataköy-İkitelli: 19,5 Dakika
Yenikapı-Çobançeşme: 20 Dakika
Kirazlı-Ataköy: 15 Dakika
İkitelli-Bahçelievler: 20 Dakika

DUDULLU-BOSTANCI HATTI
Uzunluk: 14.2 km.
Kapasite: Saatte tek yönde 45 bin yolcu taşıyacak
İhale Tarihi: 10 Eylül 2015
İstasyonlar: Bostancı, Suadiye, Üst Bostancı, Kozyatağı, Küçükbakkalköy, İçerenköy, Kayışdağı, Türk-iş Blokları, İmes, Modoko, Dudullu, Yukarı Dudullu Yolculuk süreleri:
Dudullu-Bostancı: 21 Dakika
İçerenköy-Taksim: 38 Dakika
İMES-Kadıköy: 23 Dakika
Modoko-Eminönü: 26 Dakika
Kayışdağı-Kadıköy: 18 Dakika 

Yorumlar

Diğer Haberler

Konut satışı yılın zirvesinde!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan nisan ayına ilişkin konut satış istatistiklerini değerlendiren Gayrimenkul Girişimcisi ve Mars Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bucak, konut satışında ivmenin sürdüğünü dile getirdi.
Organizers Plastik Metal konkordato korumasına alındı!
Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, Organizers Plastik Metal Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi'nin konkordato başvurusunu kabul ederek, 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verdi.
Ankara'da 10 bin 889 konut satıldı! Çankaya 1753 konut satışıyla ilk sırada!
TÜİK Ankara bölge müdürlüğünden alınan verilere göre Ankara’da Nisan ayında 10 bin 889 konut satıldı. İşte ilçe ilçe konut satış rakamları...
Benesta Center Bahçelievler'de yüzde 35 peşinat sıfır faiz fırsatıyla!
ESTA Construction imzası ile Bahçelievler'de inşa edilen Benesta Center Bahçelievler projesinde yüzde 35 peşinat sıfır faiz fırsatıyla satışlar devam ediyor.
TOKİ’den Ankara Etimesgut’a bin 492 konutluk yeni proje müjdesi!
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Ankara Etimesgut’da bin 492 konutluk yeni proje inşa edecek. Başkentliler tarafından merakla beklenen projenin ihalesi 11 Haziran’da yapılacak.