10 Ağustos 2015 Pazartesi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) ile basın mensupları için sürdürdükleri Konut projesinin Türkiye için model olacağını bildirdi. Turan, Bursa merkez Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi'nde BGC üyeleri için 452 konutun inşasının sürdüğünü söyledi.

Kira öder gibi ev sahibi olacaklar

Basın mensuplarının, projenin tamamlanmasının ardından Kira öder gibi Ev sahibi olacağını ifade eden Turan, "Her insanın sağlıklı bir konuta ihtiyacı vardır. TOKİ olarak, basın mensuplarını konut sahibi yapmak için ilk adımı attık. BGC ile yürüttüğümüz konut projesi, Türkiye için model oluşturacak. Projeyi en kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Turan, projenin 452 konutun yanı sıra ticaret merkezi, cami, spor sahaları, oturma ve çocuk oyun alanları, meydan ve gezinti yollarını kapsadığını aktardı.

Bloklar az katlı olacak

Blokları az katlı inşa edilecek konutların özelliklerine değinen Turan, şunları kaydetti: "Şehirlerde, kendine özgü kimliği olan kaliteli ve nitelikli konutlar imar ediyoruz. Yeni Konut projelerimizi mimarisi ile sosyal donatılarından çevre düzenlemelerine kadar bir bütün olarak oluşturuyoruz. Yunuseli Mahallesi'nde basın mensupları için yerel Mimari tarzda yapacağımız 452 konut, 2+1 ve 3+1 şeklinde olacak. Projemizin içinde 9 bin metrekarelik yeşil alan, 565 ağaç, 4 bin 59 çalı dikimi ile geniş peyzaj alanı bulunacak. Konut blokları, cami ve ticaret merkezi cephelerinde yöresel mimarinin özellikleri uygulanacak. Cephe kaplamasında yöresel mimariyi yansıtan özel malzemeler kullanılacak."

Yorumlar

Diğer Haberler

Dacia Jogger Extreme Hybrid'de ÖTV muafiyeti fırsatı! Sıfır araç alacaklar hemen bakın! 
Sınırlı sayıdaki 2024 Model Yılı Jogger Extreme Hybrid, bu aya özel ÖTV muafiyetiyle satışta. Peki Dacia Jogger Extreme Hybrid fiyatı ne kadar? İşte 21 Eylül 2024 fiyat listesi... 
TOKİ 5 yeni kampanya için düğmeye bastı! Bu şehirlere 1.800 yeni konut geliyor!
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 5 yeni kampanya için düğmeye bastı. TOKİ’nin yeni projeleriyle tam 1.800 yeni konut inşa edilecek.
TOKİ’ye borcu olanlar dikkat! Yüzde 25 indirim kampanyası yarın başlıyor!
Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın yüzde 25 indirim kampanyası yarın resmen başlıyor. 
Kahramanmaraş'ın ‘fay etüt raporu’ sonuçları açıklandı!
Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaklaşık olarak 7 bin 854 hektar alanda yürütülen Kahramanmaraş'ın fay etüt raporu sonuçlarını açıkladı.
Citroen'den tüm modellerde sıfır faizli kredi imkanı!
İkinci el otomobil fiyatlarının sıfır fiyatlara yakın olduğu ve hatta bazı sıfır modellerden yüksek olduğu dönemde Fransız devi Citroen çarpıcı kampanya başlattığı ifade edildi.