9 Ağustos 2015 Pazar

Muğla Göcek'teki Bedri Rahmi (Taşyaka), Akbük, Göbün ve Küçük Sarsala koyları Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 29 yıllığına kiraya verilmişti. Koyların kiralanmasına çevre halkı tepki göstermişti. Muğla 2. İdare Mahkemesi, Bedri Rahmi (Taşyaka), Göbün ve Küçük Sarsala'nın kiralanma ihalesinin yürütmesini durdurmuştu. Zaman Gazetesi'nden Hayber Avcı'nın haberine göre, geçtiğimiz nisan ayında yaşanan kiralamalar meclis gündemine taşındı. CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Dalaman-Göcek koylarının usulsüz kiralanması hakkında, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından cevaplanması talebiyle yazılı bir soru önergesi verdi.

KİRALAMA YETKİSİ MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE OLMALI

Nurettin Demir, 6360 sayılı Büyükşehir Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle birlikte ormanlık alanlarda oluşabilecek karmaşanın önlenmesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından, Orman Kanunu'nun uygulama yönetmeliğinin değiştirildiğini söyledi. Nurettin Demir, "Yasa gereği Kiralama ve tesislerle ilgili iş ve işlemler, ‘14 İlde Büyükşehir Belediyesi ve 27 İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' kapsamında, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın uygun görüşüyle Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne verildi ancak Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü Muğla ili, Dalaman ilçesi, Kapıkırgın Mahallesi, Akbük, Göbün, Küçük Salsala ve Taşyaka mevkilerindeki ormanlık alanlarda yapılacak tesisler için 29 yıl Kiralama işlemi için 1 yıl sonra ihaleye çıktı." dedi. Kiralama yetkisinin, kanun gereği Muğla Büyükşehir Belediyesi'nde olması gerektiğini savunan Nurettin Demir, Bakan Eroğlu'nun cevaplaması talebiyle şu soruları yöneltti:

"30 Mart 2014 tarihi itibarıyla tüzel kişiliği son bulan İl Özel İdaresi tarafından, 2014 Mayıs ayında devir işlemlerinin yapılması hukuken mümkün müdür? Eğer mümkün değilse bu konuda herhangi bir yasal işlem başlatılmış mıdır? Orman Kanunu Uygulama Yönetmeliği gereğince Göcek-Dalaman koylarının kiralama yetkisi Muğla Büyükşehir Belediyesi'ndeyken kiralama işleminin Dalaman Orman İşletmesi Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmesi, hukuka aykırı bir işlem değil midir? Bu konuda herhangi bir yasal işlem başlatılacak mıdır? 

Kaynak:turizmguncel.com

Yorumlar

Diğer Haberler

Aterko Yapı’ya 3 ay geçici konkordato koruması!
Aterko Yapı Danışmanlık Sanayi ve Ticaret A.Ş. hakkında 4 Kasım 2025 tarihinden itibaren 3 ay süreyle geçici mühlet uygulanmasına hükmedildi.
Konkordato talep eden Topdal Nakliyat İnşaat’a 2 ay geçici mühlet verildi!
Konkordato talep eden Topdal Nakliyat İnşaat Mahrukatçılık ve Tekstil Ticaret Ltd. Şti hakkında 2 ay geçici mühlet verildi.
Veraset beyanı nedir?
Miras işlemlerinde sıkça duyulan veraset beyanı, mirasçıların vergi dairelerine yaptıkları resmi bildirimi ifade ediyor.
Pasif binalar, iklim değişikliğiyle mücadelede aktif rol oynuyor!
Karbon ayak izinin diğer binalara göre yüzde 85-90 azaltılabildiği pasif binalar, sıfır enerjili bina hedefine ulaşmada adeta bir köprü rolü oynarken, iklim krizine karşı en somut adımlar arasında yer alıyor.
Peron İstanbul için düğmeye basıldı! Eczacıbaşı’nın Kartal'daki arazisine 666 konutluk yeni proje geliyor!
Eczacıbaşı Holding’in Kartal’daki arazisinde yükselecek olan Peron İstanbul projesi için düğmeye basıldı. Söz konusu proje 5 milyar 40 bin TL’ye mal olacak.