7 Ağustos 2015 Cuma

Proje sonunda 500 öğrenciye aylık 300 TL olmak üzere dört ayda 1.200'er TL burs sağlandı. Bakanlık, böylece toplam 600 bin lira değerinde burs desteği vermiş oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın başlatmış olduğu ‘500 Öğrenciye Burs Projesi' sona erdi. Bakanlığın maddi destek sağladığı öğrenciler, hazırlamış olduğu bitime tezlerini Bakanlık bünyesindeki ‘Türkiye Çevre Koruma Vakfı'na (TUÇEV) teslim etti. Bitirme tezi projeleri TUÇEV'in kurmuş olduğu Çevre Şehir Kütüphanesi raflarında da yerini aldı. Başvuruların ardından, 65 üniversiteden 500 öğrenciye ayda 300'er TL olmak üzere 4 ay süre içinde 1200'er TL burs verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın üniversite öğrencilerine verdiği desteğin tutarı böylece toplam 600 bin lirayı buldu.

Bitirme tezlerinde çevre sorunlarına dikkat çekildi

Üniversite öğrencileri, ‘kentsel saçaklanma sorunu ve ekolojik Planlama', ‘tüketim kültürünün ve tarihi Kent merkezlerinin değişen yapısı' konulu çalımalar gerçekleştirdi. ‘Bursa tarihi Kent merkezi örneği', ‘milli parkların sorunları ve planlanma ilkeleri', ‘Karataş, Mercan, Ada köylerinin (Ovacık-Tunceli) botanik özellikleri', ‘İstanbul'da inşaat ve yıkıntı atıklarının değerlendirilmesi', ‘asfalt üretiminde kullanılan bitüme haşhaş atığını katkı maddesi olarak kullanma', ‘deterjanlar ve çevresel önemi', ‘et entegre endüstrisi', ‘atık sularının arıtılması' ve ‘meyve suyu işletmelerinde ters ozmos konsantre atık suyunun geri kazanımında elektrodiyaliz yönteminin uygulanması' konularını içeren proje ve bitirme tezleri, diğer araştırmalar için de akademik kaynak oluşturacak. Öte yandan öğrencilerin hazırlamış olduğu bitirme tezleri ayrıca Çevre Şehir Kütüphanesi'nin web sayfasından da online olarak incelenebilecek ve indirilebilecek.

Yorumlar

Diğer Haberler

Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’na toplu konut projesi! Dar gelirli vatandaşlara ev sahipliği yapacak!
Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’nın bir bölümüne ait yeni imar planı, Çevre Bakanlığı tarafından onaylandı. Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’nın dar gelirli vatandaşlara yönelik sosyal konut projelerine ev sahipliği yapması hedefleniyor.
TOKİ'nin Demirci'de sosyal konut projesi inşaatı başladı
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihalesi gerçekleşen Demirci 2. Etap 142 adet sosyal konut projesinin inşaatına başlandığı açıklandı.
Adana'da kentsel dönüşümden lüks konut projesi çıktı!
Adana'da Göl Mahallesi'nde başlayan 'kentsel dönüşüm' projesiyle ağaçlar kesilerek TOKİ tarafından lüks konutlar yapıldığı kaydedildi. İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hıdır Çak; "Yapılan kentsel dönüşüm değil, kentsel soygundur." dedi.
Milli Emlak'tan 17 bin TL’ye arsa satışı!
Milli Emlak, yatırım yapmayı düşünen vatandaşlar için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. Milli Emlak tarafından hangi şehirde 17 bin TL’ye arsa satışı yapılıyor.
Ankara Gökdemir View'de hemen tapu fırsatı! Teslimler Ekim 2025'te!
Ankara merkezli Emre Gökdemir İnşaat tarafından Yenimahalle'de inşa edilen Gökdemir View'de hemen tapu fırsatıyla satışlar devam ediyor. Gökdemir View'de konut fiyatları ne kadar? Gökdemir View'de hangi tip konutlar var? İşte ayrıntılar...