7 Ağustos 2015 Cuma

Sürdürülebilirlik odağı kapsamında marketlerinde ve genel merkezinde fotovoltaik pil uygulamasından atık yönetimi projelerine kadar doğa dostu birçok çalışmaya imza atan CarrefourSA, Enerji tasarrufu alanında yeni bir başarı elde etti. İstanbul Maltepe'de bulunan CarrefourSA Genel Müdürlük Binası, LEED® BD+C: Core and Shell kategorisinde LEED Gold Sertifikası alarak, Yeşil Bina ünvanını aldı. Yeşil  Bina Sertifikalandırma sistemleri içerisinde uluslararası alanda en fazla tercih edilen LEED Gold® Sertifikası'nı alan şirket, sorumlu iş anlayışıyla bundan sonra  geliştireceği projelerinde LEED Platinum® sertifikasını alma hedefiyle yeşil çalışmalarına devam ediyor.

LEED® (Leadership in Energy and Environmental Design/ Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) olarak adlandırılanLEED® sertifika sistemi, binalarda tasarım, inşaat ve sonrasında operasyonel çözümler konusunda standartları bulunan uluslararası kabul görmüş, üçüncü taraf doğrulaması sağlayan bir sertifikasyon sistemidir. LEED® sertifika sistemiUSGBC® (U.S. Green Building Council®/ABD Yeşil Bina Konseyi) tarafından yönetilip geliştirilmektedir.

Onur Ehliz: " CarrefourSA LEED Gold® Sertifikası ile Çevre Dostu, çalışanları ve toplum için değer yaratan bir marka olduğunu tescilledi"

CarrefourSA Genel Müdürlük Binası'nın LEED Gold® Sertifikası sahibi olmasına ilişkin değerlendirmede bulunan CarrefourSA Yatırım ve İnşaat Direktörü Onur Ehliz, sertifikanın  Genel Müdürlük binalarının uluslararası platformlarda tanınmasını ve sürdürülebilirlik anlamında markaya değer katacağını belirterek şunları dile getirdi: "LEED Gold® Sertifikası ile Genel Müdürlük binamız, daha az su ve Elektrik tüketen, çalışanlarına iç hava kalitesi açısından yüksek verimle çalışma ortamı sunan ve bunun gibi daha birçok anlamda katma değer sağlayan bir bina olarak tescillendi. Bugüne kadar marketlerimizde ışıklandırmadan Soğutma sistemlerine kadar birçok alanda çevreyi koruyan ve Enerji Tasarrufu sağlayan sistemler kullanmaya özen gösterdik. Enerji verimliliğini sağlamak için bireyden sivil toplum kuruluşlarına, toplumun her unsuruna büyük görev düşüyor. Sanayi kuruluşları da bu zincirin en önemli halkalarından biri...Bu sertifikayla enerji verimliliğine katkıda bulunarak aynı zamanda hitap ettiğimiz kitlenin farkındalığının artmasına katkıda bulunmak bizler için gurur verici."

LEED® Sertifikası değerlendirme  sisteminde "Yeşil Bina Konsepti" yedi  kriter altında toplanıyor

LEED® Sertifikası kapsamında belirlenmiş olan Yeşil Bina Konsepti; binaları tasarım,inşaat ve bina işletme konularında Sürdürülebilir Arazi (SS) , Su  Verimliliği (WE), Enerji ve Atmosfer ( EA ), Malzeme ve Kaynaklar (MR) ile İç Mekan Kalitesi (IEQ), Inovasyon (ID) , Yerel Öncelik ( RP) kriterleri üzerinden değerlendirmekte ve puanlanmaktadır. CarrefourSA Genel Müdürlük Binası, 110 puan üzerinden değerlendirilen kriterleri 67 puanla yerine getirerek LEED Gold® sertifikasını almaya hak kazandı. 

Yorumlar

Diğer Haberler

Gebze’de Emtek Çelik’e 3 ay geçici konkordato koruması!
Gebze Asliye Ticaret Mahkemesi, Emtek Çelik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi hakkında geçici mühlet kararı verdi.
Simya Emlak Yatırım Güzellik ve Özel Sağlık Merkezleri konkordato ilan etti!
Simya Emlak Yatırım Güzellik Ve Özel Sağlık Merkezleri, mali krizden dolayı konkordato ilan etti. 
İnşaat demir fiyatlarına döviz etkisi! İstanbul'da 1 ton demirin fiyatı 29 bin 500 TL'den satılıyor  
İnşaat sektöründe malzeme fiyatları, döviz kurlarının yükselişe geçmesi ile artış yaşadı. İstanbul'da inşaat demirin tonu 29 bin 500 TL oldu. 
Mert Başaran kiralardaki adaletsizliğe sitem etti! Aynı sitedeki konutlar 32 bin TL farkla kiralanıyor!
Ekonomist Mert Başaran kiralardaki adaletsizliği sosyal medya hesabından paylaşarak ''Kanuni mi? Evet, Ahlaki mi? Hayır.'' diyerek sitem etti.
Ankara'da yükselen Bonita Botanik'te konut fiyatları 6 ayda 700 bin TL birden yükseldi! İşte güncel konut fiyatları
Ankara Çankaya’da hayata geçirilen Bonita Botanik projesinde konut fiyatları 6 ayda 700 bin lira birden yükseldi. Peki Bonita Botanik'te konut fiyatları ne kadar?