4 Ağustos 2015 Salı

İşin sırrı aşk ve cesarette

Aşçıoğlu, bugüne kadar yaptığı projelere yenilerini eklemeyi sürdürüyor. Baba Yaşar Aşçıoğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanı olduğu grupta, çocuklar Cenk Aşçıoğlu, İrfan Aşçıoğlu ve Tuğçe Aşçıoğlu işleri birlikte yürütüyor. İrfan Aşçıoğlu ve Cenk Aşçıoğlu, ‘baba tavsiyesi' olarak ‘işlerini aşkla' yaptıklarını anlatıyor.

Geçtiğimiz aylarda vefat eden babası Selahattin Aşçıoğlu'nun kurduğu şirkette 1967 yılından itibaren çalışmaya başlayarak sektöre girdiğini anlatan Yaşar Aşçıoğlu, çocuklarına nasihatlerinden çok, ‘sınırlarını' hatırlattığını dile getiriyor.

Yaşar Aşçıoğlu, "Aşçıoğlu olarak babamdan aldığım görevi bugün için evlatlarımla paylaşırken halihazırda vizyonumuz belirlenmiş olduğu için nasihatlerden öte çizgilerimiz belli. Çünkü Aşçıoğlu olarak gelecek nesillere övülecek eserler bırakmak, dünya standartlarında global bir Şirket olmak, teknolojik gelişmeleri yakından takip etmek, Türkiye içi ve dışında modern yaşam alanları kurmak ve topluma komşuluk değerlerini hissettirecek ‘yaşam tarzını' aşılamak amacıyla projelere imza atıyoruz" diyor.

İlham alıyoruz
Yaşar Aşçıoğlu, yeni neslin kendilerine kıyasla işlerine teknolojiyi entegre ederek çalıştığını belirtirken, bu sayede dünyadaki en yeni gelişmelerden haberdar olduklarını dile getirdi. Aşçıoğlu, "Anında bilgi sahibi olabildikleri gibi, bir de bunu kendi iş modellerine uygulayabiliyor ya da ilham alabiliyorlar. Kısacası bizlerin dönemine oranla daha fazla interaktif olduklarını söyleyebiliriz" diye konuşuyor.

Öğle arasında şantiye
İrfan Aşçıoğlu üçüncü kuşak olarak kardeşi Cenk Aşçıoğlu ile beraber hareket ederek kendi iş bölümlerini yaptıklarını söyledi. Farklı birimlerden sorumlu olan kardeşlere bu yıl küçük kardeşleri Tuğçe Aşçıoğlu da katıldı. İrfan Aşçıoğlu, şantiye ziyaretleri için her vakti değerlendirdiğini anlatarak, "Ofisimiz Fulya Selenium plazada Mustafa Toner tarafından çizildi. Günün büyük çoğunluğu ofiste toplantılarla geçiyor. Vakit buldukça şantiyeleri dolaşıyorum. Bulamazsam öğle arası kısa da olsa mutlaka gitmeye çalışıyorum" diyor.

Eskiler daha cesur
Cenk Aşçıoğlu, babasının her zaman sevdiği ve inandığı işi dürüst olarak yapmasını öğütlediğinden bahsederken, şirkette üçüncü kuşak olarak ilk yaptıkları işin ‘aile şirketinden çok kurumsal bir Yapı ile yönetim değişikliği ile teknolojik altyapı değişiklikleri' olduğunu söylüyor. Eski kuşakları iş hayatında daha cesur bulduğunu belirten Cenk Aşçıoğlu, "Kısıtlı imkânlarıyla bizlerden daha cesur olduklarına inanıyorum. O zamanki şartlar ile bugünkü şartlar arasında uçurum var. Eskiden doğru dürüst inşaat malzemesi bile bulunamıyordu" diye konuşuyor.

İş her zaman mutfakta öğrenilir
Sektöre adım atmasıyla birlikte bir dönemini şantiyelerde geçirdiğini dile getiren Yaşar Aşçıoğlu, çocuklarının da ‘işi mutfağında' öğrenmeleri için şantiyelerde bulunmalarına imkân tanıdıklarını söylüyor. Aşçıoğlu, hayata geçirdikleri projelerde özellikle ‘Çevre Dostu' çalışmalara özen gösterdiklerini belirterek, şunları söylüyor:
Bizim için bir projeye başlarken; her zaman şehre değer katacak niteliklere sahip olması ve markamızın prestijini sürekli kılacak projeler olması önemlidir. Gelecek nesillere, torunlarımıza projeler bırakırken hayata geçirdiğimiz yapıların; Çevre Dostu, Sürdürülebilir, insan hayatını öncelikli tutan ve güvenilir olması gerektiğine inanıyoruz.

Gelecekte çocuklarımızı da buralarda görmek isteriz
Cenk Aşçıoğlu, çocuklarını da bir gün kendi yerlerinde görmek istediklerinden bahsederek, bunun yanında her aile üyesini kendi tercihleri doğrultusunda destekleyeceklerini dile getirdi. Aşçıoğlu, yeni projeleriyle ilgiliyse, "2014 yılında İstanbul'un en eski yerleşim bölgelerinden Ataköy'de Selenium Ataköy Projesi'ne başladık. Projeyi 2016'nın üçüncü yarısında teslim edeceğiz. Yine aynı bölgede yeni projemiz Selenium Retro ile bölgenin ihtiyacı olan prestijli Ofis ve Rezidans yaşamını bir araya getiriyoruz" diye konuşuyor.

Dedem sağolsun babama ve bizlere temiz bir isim bıraktı
1967 yılında şirketi kurduğunda işe Mecidiyeköy'de başlayan dedesi Selahattin Aşçıoğlu'nun çevrede herkes tarafından tanındığı anlatan İrfan Aşçıoğlu, aile büyüklerinden her zaman destek gördüklerini ifade ediyor. İrfan Aşçıoğlu, "O zamanlarda apartmanlar vardı, markalaşma yoktu. O çevrede herkes ismimizi biliyordu. Dedem sağolsun babama temiz bir isim bıraktı. Dedemle kısa bir süre çalışma fırsatı buldum. Babamı kıyaslarsam çok vizyoner bir kişi, normalde nesiller arası çatışma olur. Hele Karadenizli bir ailede iseniz kaç yasında olursanız olun yetki bile vermezler. Bizde ise tam tersi her zaman bize yetki verdi. Tökezlememize izin verdi, arkamızda durdu. Bugünlere geldiysek onun sayesinde" diyor. Kaynak:Duygu Erdoğan - Milliyet

Yorumlar

Diğer Haberler

Citroen'den tüm modellerde sıfır faizli kredi imkanı!
İkinci el otomobil fiyatlarının sıfır fiyatlara yakın olduğu ve hatta bazı sıfır modellerden yüksek olduğu dönemde Fransız devi Citroen çarpıcı kampanya başlattığı ifade edildi. 
Belediyelerden iki şehirde satılık arsa ve konutlar!
Belediyeler Narlıdere’de yer alan 3 adet konut ve Gaziantep’te yer alan 1 adet arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihaleleri 2 Ekim ve 3 Ekim’de yapılacak.
TOKİ 5 yeni kampanya için düğmeye bastı! Bu şehirlere 1.800 yeni konut geliyor!
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 5 yeni kampanya için düğmeye bastı. TOKİ’nin yeni projeleriyle tam 1.800 yeni konut inşa edilecek.
Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’na toplu konut projesi! Dar gelirli vatandaşlara ev sahipliği yapacak!
Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’nın bir bölümüne ait yeni imar planı, Çevre Bakanlığı tarafından onaylandı. Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’nın dar gelirli vatandaşlara yönelik sosyal konut projelerine ev sahipliği yapması hedefleniyor.
Milli Emlak'tan 17 bin TL’ye arsa satışı!
Milli Emlak, yatırım yapmayı düşünen vatandaşlar için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. Milli Emlak tarafından hangi şehirde 17 bin TL’ye arsa satışı yapılıyor.