4 Ağustos 2015 Salı

Ekonomi Bakanlığının verilerinden yapılan derlemeye göre, geçen yılın ocak-mayıs döneminde 1 milyar 683 milyon Dolar olan yabancıların gayrimenkul yatırımları, bu yıl söz konusu dönemde yüzde 22,3 azalarak 1 milyar 307 milyon dolara geriledi.

YABANCI ŞİRKET KURULUMU DA AZALDI
Yabancıların gayrimenkul yatırımları, ocakta 257, şubatta 219, martta 289, nisanda 232, mayısta 310 milyon Dolar olarak gerçekleşti.

Türkiye'de kurulan uluslararası sermayeli şirket sayısı da söz konusu dönemler karşılaştırıldığında yüzde 7,9 düştü. Geçen sene ocak-mayıs döneminde bin 847 uluslararası şirket kurulurken, bu sene söz konusu dönemdeki sayı bin 701 oldu.

Yorumlar

Diğer Haberler

Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’na toplu konut projesi! Dar gelirli vatandaşlara ev sahipliği yapacak!
Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’nın bir bölümüne ait yeni imar planı, Çevre Bakanlığı tarafından onaylandı. Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’nın dar gelirli vatandaşlara yönelik sosyal konut projelerine ev sahipliği yapması hedefleniyor.
Milli Emlak'tan 17 bin TL’ye arsa satışı!
Milli Emlak, yatırım yapmayı düşünen vatandaşlar için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor. Milli Emlak tarafından hangi şehirde 17 bin TL’ye arsa satışı yapılıyor.
Konutta kolay kredinin yolu açılıyor!
BDDK,, bireysel ve konut kredilerinde daha önce yüzde 150 şeklinde belirlediği ilave risk ağırlıklarını düşürdü. Bazı bankaların yeni döneme hazırlık amacıyla uzun vadeli konut ve taşıt kredisi faizlerini düşürmeye başlaması da dikkat çekti.
İBB, Kadıköy sahildeki gayrimenkulü restoran ve kafe olarak kullanılmak üzere 18 milyon TL'ye kiraya veriyor! 
İBB, Kadıköy sahilde dolgu alanda bulunan yapılar ve açık alanı,  restoran ve kafe olarak kullanılmak üzere 3 yıllığına kiraya veriyor. İşte ayrıntılar ve ihale tarihi... 
TOKİ'nin Demirci'de sosyal konut projesi inşaatı başladı
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihalesi gerçekleşen Demirci 2. Etap 142 adet sosyal konut projesinin inşaatına başlandığı açıklandı.