4 Ağustos 2015 Salı

Altunizade - Çamlıca Metro ihalesi 17 Ağustos Pazartesi günü saat 10.30'da gerçekleştirilecek. Metronun iş başlama tarihinden itibaren 240 gün içinde tamamlanması hedefleniyor.

LİBADİYE- ÇAMLICA ARASINDA KARAYOLU TÜNELİ
Büyükşehir Belediyesi, Libadiye-Çamlıca arasında 3 kilometrelik bir karayolu tüneli çalışmasını da başlatmıştı. Çamlıca Camisi'nin yanı başında bulunan karayolu tüneli, Metro ile birlikte ulaşımı kolaylaştıran diğer bir faktör olacak.

2016 KADİR GECESİ AÇILACAK
Çamlıca Camisi tamamlandığında yaklaşık 60 bin kişi aynı anda secdeye gidebilecek. Caminin avlusu ile birlikte 37 bin 500 kişi namaz kılabilecek. Dış avlu ile birlikte de bu rakam 60 binlere çıkacak. Caminin yanında, kütüphane, sanat galerisi, Otopark da yapılıyor.

Projede bulunan 3 bin 500 kişilik Otopark, kütüphane, sanat galerisi, yürüme yolları, seyir terasları, Cami ile birlikte eşzamanlı olarak hazırlanıyor. Türk İslam eserlerinin sergileneceği müze için de çalışma devam ediyor. Ayrıca camide bayanların abdest alacakları yerden, namaz kılacakları alana asansör aracılığıyla gidilebiliyor. Caminin 2016 yılında Kadir Gecesi açılması hedefleniyor.

Yorumlar

Diğer Haberler

Konutta kolay kredinin yolu açılıyor!
BDDK,, bireysel ve konut kredilerinde daha önce yüzde 150 şeklinde belirlediği ilave risk ağırlıklarını düşürdü. Bazı bankaların yeni döneme hazırlık amacıyla uzun vadeli konut ve taşıt kredisi faizlerini düşürmeye başlaması da dikkat çekti.
TOKİ'nin Demirci'de sosyal konut projesi inşaatı başladı
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihalesi gerçekleşen Demirci 2. Etap 142 adet sosyal konut projesinin inşaatına başlandığı açıklandı.
İBB, Kadıköy sahildeki gayrimenkulü restoran ve kafe olarak kullanılmak üzere 18 milyon TL'ye kiraya veriyor! 
İBB, Kadıköy sahilde dolgu alanda bulunan yapılar ve açık alanı,  restoran ve kafe olarak kullanılmak üzere 3 yıllığına kiraya veriyor. İşte ayrıntılar ve ihale tarihi... 
Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası mevduat faizlerinde son durum! İşte banka banka faiz oranları!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı. Peki söz konusu bu faiz kararı sonrası bankaların mevduat faizleri ne oldu? İşte banka banka 32 gün vadede 500 bin Türk Lira’nın getirisi...
İki şehirde satılık 20 gayrimenkul! Arsa, iş yeri, kargir ev...
Adana ve Elazığ'da yer alan arsa ve iş yerleri satışa çıkarıldı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihaleleri 3 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.