4 Ağustos 2015 Salı

Geleceğin akıllı binalarını bulut üzerinden, tek merkezden yönetiminin amaçlandığı bir Avrupa Birliği projesi olan BaaS için bina otomasyonu konusunda Türk ve yabancı uzman şirketlerle birlikte çalışan Defne Telekomünikasyon Genel Müdürü Oğuz Haliloğlu: "Bir bina içinde çeşitli Otomasyon Sistemleri bulunuyor. Isıtma - Soğutma, aydınlatma, yangın algılama, güvenlik, kapıların otomatik açılıp kapanması gibi aklınıza gelebilecek bir sürü sistem, yüzlerce sensör ve bunları kontrol eden silo yaklaşımla çalışan yüzlerce ünite var. Bu sistemler birbirinden bağımsız olarak çalışıyor ve bu da verimlilik açısından ciddi sıkıntılar doğuruyor. Almanya'da yapılan bir araştırmada, bina otomasyon sistemlerinin merkezileştirilmesi ve birbiriyle haberleşebilmesi durumunda otomasyona sahip binalarda yılda ortalama yüzde 6 Enerji verimliliğine ulaşılabileceği hesaplandı. BaaS projesi ile, merkezileştirme, tasarruf ve açık altyapı ile bina otomasyon sektörüne yeni üreticilerin kazandırılması amaçlandı." dedi.

Amaç; Akıllı Bina altyapılarını ortaya çıkarmak.

Haliloğlusözlerine şöyle devam etti: "Şu anda otomasyon genellikle lüks binalarda mevcut. Bu sadece ülkemize özgü bir durum değil. Bina otomasyon sistemi lüks ve pahalı bir tüketim malzemesi olarak görülüyor. Enerji Verimliliği insanların hayatında henüz çok göz önünde bulundurulmuyor. Yürüttüğümüz BaaS projesi ile otomasyon sistemlerinin daha ucuz hale getirilerek pazarın büyütülmesi ve sadece lüks konutlara değil, bütün binalara girmesini hedefleniyoruz. Maliyetin düşmesinin ardından sistemi, müteahhitler, inşaat geliştirme firmaları daha fazla kullanabilecekler. Düşünün ki binanın sadece o anda aktif olan kullanılan bölümlerini ısıtıyorsunuz. Hareket sensörleri ve insan algılayıcılarıyla o bölgede insan varsa aydınlatılacak, insan yoksa aydınlatılmayacak. Birileri varsa ve birilerinin olma ihtimali varsa ısıtılacak yoksa ısıtılmayacak. Bu esnek merkezi yönetim altyapısının ortak giderleri azaltmak ve maliyeti düşürmek üzerinde çok büyük etkisi olacak."

2016 yılında tamamlanması planlanan BaaS projesinin amacı, akıllı bina sistemlerinin yaygınlaşması, Enerji tasarrufunun Maksimum düzeye çıkması ve sistemleri daha ulaşılabilir hale getirip sadece lüks binalarda, hastanelerde değil bundan sonra yapılacak tüm konutlarda uygulanmasını sağlamak. 

BaaS – Building As A Service Projesi ile ilgili detaylı bilgilere http://baas-itea2.eu/   web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Defne Telekomünikasyon Hakkında

Kurulduğu 1996 yılından itibaren iletişim ağları için telekom çözümleri, yazılım ürünleri ve hizmetler sağlayan Defne, kendi dalında önde gelen global bir firmadır. Defne'nin sunduğu yenilikçi çözümler abone deneyimini arttırırken, mobil operatörlerin ve servis sağlayıcılarının her potansiyel çağrıyı başarıyla sonlandırarak gelire dönüştürmelerini sağlar. Farklılaşmış yenilikçi ürün portföyüyle çağrı tamamlama, çağrı yönetimi, mesajlaşma ve mobil Pazarlama çözümleri sunan Defne, ürünlerini profesyonel ve yönetilen servis hizmetleriyle destekler.

Orta Asya'dan Orta Doğu'ya, Asya-Pasifik Bölgesi'nden Afrika'ya, Avrupa'dan Güney Amerika'ya 20'den fazla ülkede 500 milyon üzerinde aboneye servis veren 25'ten fazla mobil operatör, Defne'nin çözümleri ve hizmetleri ile abone sadakatini ve yıllık gelirlerini arttırmaktalar. Yetenekli insan kaynaklarının zenginliği ve IN, IVR, mesajlaşma alanlarındaki uzmanlığı, Defne'ye mevcut müşteri altyapısı ile hızla entegre olabilecek güvenilir ve ölçeklenebilir çözümler sunma imkanı verir.

Şirket merkezi İstanbul, Türkiye'de bulunan Defne'nin Dubai, BAE ve Yeni Delhi, Hindistan'da da ofisleri bulunmaktadır. Defne birden fazla yılda Deloitte Teknoloji Fast 500 EMEA ve Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye programlarında sıralamaya girmiştir. Defne ve çözümleri hakkında detaylı bilgi için www.defne.com.tradresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Diğer Haberler

İBB, Kadıköy sahildeki gayrimenkulü restoran ve kafe olarak kullanılmak üzere 18 milyon TL'ye kiraya veriyor! 
İBB, Kadıköy sahilde dolgu alanda bulunan yapılar ve açık alanı,  restoran ve kafe olarak kullanılmak üzere 3 yıllığına kiraya veriyor. İşte ayrıntılar ve ihale tarihi... 
Ankara Gökdemir View'de hemen tapu fırsatı! Teslimler Ekim 2025'te!
Ankara merkezli Emre Gökdemir İnşaat tarafından Yenimahalle'de inşa edilen Gökdemir View'de hemen tapu fırsatıyla satışlar devam ediyor. Gökdemir View'de konut fiyatları ne kadar? Gökdemir View'de hangi tip konutlar var? İşte ayrıntılar...
Konutta kolay kredinin yolu açılıyor!
BDDK,, bireysel ve konut kredilerinde daha önce yüzde 150 şeklinde belirlediği ilave risk ağırlıklarını düşürdü. Bazı bankaların yeni döneme hazırlık amacıyla uzun vadeli konut ve taşıt kredisi faizlerini düşürmeye başlaması da dikkat çekti.
8 ayda 57 binden fazla esnaf kepenk indirdi!
Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan ekonomik kriz işletmelerin ömrünü kısaltırken, esnafa da resmen kepenk kapattırıyor.  8 ayda kapanan işletme sayısı 30 bine yaklaşırken, 57 binden fazla esnaf da kepenk indirdi.
Kahramanmaraş'ın ‘fay etüt raporu’ sonuçları açıklandı!
Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaklaşık olarak 7 bin 854 hektar alanda yürütülen Kahramanmaraş'ın fay etüt raporu sonuçlarını açıkladı.