21 Temmuz 2015 Salı

İstanbul'un 3'üncü havalimanı Projesi, inşaat riskleri, üçüncü şahıs mali mesuliyet ve kar kaybı kapsamında Finansbank aracılığıyla Sompo Japan Sigorta tarafından 2018'in Kasım ayına kadar güvenceye alındı.

Dünyanın en büyük çaplı projeleri arasında yer alan ve tamamlandığında altı ayrı pist ile yılda 150 milyon yolcuya hizmet vermesi beklenen İstanbul'un 3'üncü havalimanı, Finansbank aracılığıyla Sompo Japan Sigorta tarafından teminat altına alındı.

1 Kasım 2018'e kadar geçerli olacak poliçe ile 5.8 milyar dolar değerindeki projenin üçüncü şahıs mali mesuliyet sigortası ise 11 milyon dolar bedel üzerinden teminat altına alındı.

İlk etapta 80 milyon yolcuya hizmet

Finansbank aracılığı ile Sompo Japan Sigorta'nın teminat altına aldığı 3'üncü Havalimanı inşaatının ilk fazında yolcu, kargo ve genel havacılık terminalleri, taksi yolları, yolcu köprüleri, teknik yapılar, hava trafik kontrol merkezi, rampa kontrol kuleleri, yüzey rampaları, VIP tesisleri, hastane ve tıbbi merkez, kongre alanı, cami ve çeşitli ibadet alanları bulunuyor.

3'üncü Havalimanının 2017 yılında tamamlanması beklenen ilk fazı sonrasında 80 milyon yolcuya hizmet vermeye başlaması bekleniyor.


konuthaberleri.com

Yorumlar

Diğer Haberler

Bursa merkezli Emegsan Mühendislik iflas etti!
Bursa merkezli Emegsan Mühendislik, yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle konkordato başvurusu yapmış, ancak şirketin talebi mahkeme tarafından reddedilerek iflasına karar verildi.
Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin 5-10 yıl sonra ‘Buralar eskiden dutluktu’ diyeceğiniz arazi bölgelerini açıkladı!
Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ‘Bıuralar eskiden dutluktu’ diyeceğiniz arazi bölgelerini açıkladı.
Ordu'nun dev karma projesi Pera 352'de teslimler 5 yıl sonra! Pera 352'de konut fiyatları ne kadar?
Titiz Mühendislik ve Konut inşaat tarafından Ordu'da yükselen dev karma proje Pera 352'de teslimlerin 60 ay sonra yapılması planlanıyor. Peki Pera 352'de konut fiyatları ne kadar?
Simya Emlak Yatırım Güzellik ve Özel Sağlık Merkezleri konkordato ilan etti!
Simya Emlak Yatırım Güzellik Ve Özel Sağlık Merkezleri, mali krizden dolayı konkordato ilan etti. 
Pendik Belediyesi 125.2 milyon TL’lik satış için düğmeye bastı! Güzelyalı’daki imarlı arsa 8 taksitle satışa çıkarıldı!
Pendik Belediye Başkanlığı, Pendik Güzelyalı’da yer alan arsayı satışa çıkardı. Arsanın muhammen bedeli 125 milyon 243 bin TL olarak açıklandı.