21 Temmuz 2015 Salı

Yunanistan'da ürün ve hizmetlerde katma değer vergisi yüzde 13'ten yüzde 23'e çıkıyor. Yunanistan parlamentosunda birkaç gün önce onaylanan Vergi zammı, yeni yardım paketi için müzakerelerin ön şartlarından biriydi.

Deutsche Welle'de yer alan habere göre, Yunan basınında KDV zammı uygulanacak ürün ve hizmetlerin türü yer aldı. Taverna ve barlarda servis edilen içki ve yemeklerde yüzde 23'lük KDV uygulanacak.

Taze ya da dondurulmuş et, balık, kahve, çay, meyve suyu, yumurta, şeker, kakao, pirinç, un, süt ürünleri, dondurma, yumurta ve tuvalet kağıdı zam uygulanacak ürünler arasında. Tüm işlenmiş gıda ürünlerinde de yüzde 23'lük katma değer vergisi uygulanacak.

Yunan ekonomi gazetelerine göre katma değer vergisine yapılan zam sayesinde devlet yıl sonuna kadar 800 milyon euroluk gelir elde edecek.

Yorumlar

Diğer Haberler

İnşaat sektörü temsilcileri konut piyasasını değerlendirdi! Konut sahibi olmak için fırsat dönemindeyiz!
İnşaat sektörünün öncü isimlerinden, TÜİK Eylül ayı konut satış değerlendirmeleri geldi. Sektör temsilcileri konut piyasasındaki hareketliliğe dikkat çekerek piyasa hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
100 bin TL limiti olan kredi kartlarından 750 TL kesinti öngören teklifte son dakika! Limit değişiyor mu?
100 bin liranın üzerinde kredi kartı limiti bulunanlardan yıllık 750 lira kesinti yapılacağını öngören teklif ertelendi. Şimdi de 100 bin liralık limitin güncellenmesi gündeme geldi. İşte detaylar... 
Konut kredisi kullanacaklar dikkat: Sözleşme yazılı veya mesafeli olarak yapılmadıkça geçerli olmayacak! 
Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin 5 maddeden meydana gelen ilk bölümü resmen kabul edildi. Konut kredilerinde de düzenleme yapıldı. İşte ayrıntılar...
MBA Vizyon Tuzla’da 8.4 milyon TL’ye 2 oda 1 salon! Yüzde 30 peşinatla!
MBA Vizyon Tuzla projesinde yer alan konutların fiyatları 8 milyon 410 bin TL’den başlıyor. Projede yer alan konutların teslimlerinin 2026 yılının Aralık ayında yapılması planlanıyor.
TEDB Başkanı Hakan Akçam: Konut fiyatları nominalde artışta, reelde düşüşte!
Türkiye konut piyasasındaki fiyat değişimlerini takip etmek amacıyla oluşturulan Konut Fiyat Endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 27,4 oranında artarken reel olarak ise yüzde 14,7 oranında azaldı.