17 Temmuz 2015 Cuma

İran ile Batılı devletlerarasında Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleştirilen Nükleer müzakerelerde anlaşma sağlandı. Anlaşmaya göre, İran'ın Nükleer programını kısıtlaması karşılığında Tahran'a uygulanan yaptırımlar hafifletilecek.

Konu ile ilgili konuşan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, "İran'a yapılan mevcut uygulamaların hafifletilmesi ile birlikte bölge olabildiğince hareketlenecek. Coğrafyamızdaki ticarette artış gösterecek. Yeni oluşacak konjonktürde Türkiye olarak bölgemizde oluşacak yeni ticaret pastasından olabildiğince büyük paylar alabilmeliyiz" dedi.

İran'ın küresel oyuna dâhil olma sürecinin inşaat sektörüne yapacağı katkılara da değinen Dumankaya, "İran'da Yatırım yapma ve yakın coğrafyalarda var olma potansiyeli bulunan önemli bir sermaye ve tüketici-Yatırımcı kitlesi bulunuyor. Önümüzdeki günlerde, yabancı satışlar konusunda İran'ın dâhil olmasıyla sektörde önemli bir hareketlenme olacağı kanaatindeyim. Buradaki firmaların da İran'a gitmesi ve Yatırım yapması gibi durumlar da yakın gelecekte gündeme gelecektir.

Bu noktada İran gelişime ve yatırım yapmaya çok açık bir pazar. Gayrimenkul sektörü yabancı satışlarının önemli bir kısmını Körfez Ülkeleri'ne yapıyordu. İran'ın devreye girmesi ile bu konudaki tüm dinamikler olumlu yönde değişecek ve dönüşecek. Hitap ettiğimiz yelpaze ve coğrafya genişliyor. Bu gelişmeden sonra, Türkiye olarak; sosyal, kültürel, tarihi bağlarımız ve benzerliklerimiz olan İran ile önemli bir değer üreteceğimize ve ülke olarak Maksimum fayda sağlayacağımıza inanıyorum" dedi.

Yorumlar

Diğer Haberler

İnşaat sektörü temsilcileri konut piyasasını değerlendirdi! Konut sahibi olmak için fırsat dönemindeyiz!
İnşaat sektörünün öncü isimlerinden, TÜİK Eylül ayı konut satış değerlendirmeleri geldi. Sektör temsilcileri konut piyasasındaki hareketliliğe dikkat çekerek piyasa hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
6 Şubat depremlerinden etkilenen köyler için flaş karar! Deprem bölgesindeki imar yönetmeliğinde değişiklik yapıldı!
Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat depremlerinden etkilenen köylerdeki yerinde dönüşüm için Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği’nde değişikliğe gitti. 
Son dakika Malatya'da 5.9 şiddetinde deprem meydana geldi!
AFAD, saat 10.46'da merkez üssünün Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen depremin büyüklüğünü 5.9 olarak duyurdu.
Tuzla'da 2 milyon TL'den başlayan fiyatlarla 4 konut, 87 milyon TL'ye de arsa satılıyor! Belediye şartları duyurdu!
Tuzla Belediyesi, Aydınlı ve Tepeören mahallelerinde yer alan 4 konut ve 2 arsayı satıyor. Peki gayrimenkullerin satış ihalesi ne zaman? İşte merak edilenler...
İslam Memiş bu defa da gram altının yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı!
Yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen Finans analisti İslam Memiş, gram altınla ilgili yıl sonu tahminini açıkladı. Peki yatırımcıların gözdesi gram altın yıl sonunda ne kadar olacak?