15 Temmuz 2015 Çarşamba

500 bin insanın hayatını sürdürdüğü Anadolu Yakası'nın en ilgi çeken ilçesi şüphesiz Kadıköy. Bu nedenle de Kentsel Dönüşüm projeleri birbirleriyle yarışıyor. Özellikle Bağdat Caddesi'nde devam eden Dönüşüm ve yapılaşma caddeyi cazibe merkezi haline getirmiş durumda.

3 BİNADAN 2'Sİ RİSK ALTINDA
Kadıköy'de 22 bin 500 yapının risk altında olduğunu göz önünde bulundurursak, buradaki inşaatların devamlılığını yadırgamamız gerekir. Yani her 3 binadan 2'si riskli durumda.

HALK MODERN VE MARKALI KONUT İSTİYOR
İstanbul'da ki yaşam kalitesi en yüksek ilçelerden olan Kadıköy'ün son konutlardaki fiyatların kentsel yenileme kanunuyla birlikte yüzde 75 oranında artış gösterdiği de açık bir şekilde ortada.

kentsel yenileme yasası ile yenilenmesi gereken binaların dahi yıkılarak yeniden yapılması ve halkın yeni, Modern ve markalı konutlarda oturma isteği şüphesiz bu artışlarda önemli rol oynadı.

Sahil kesiminde ki fiyatların iç kesimlere göre daha çok artış göstermesi de halkın yaşam kalitesinden taviz vermediğinin bir göstergesi.

Yorumlar

Diğer Haberler

Asgari ücret 25 bin 503 TL! Milyonlarca çalışana Ocak şoku! Yeni rakamlar tek tek açıklandı...
Milyonlarca çalışan, açlık sınırının altında kalan asgari ücretle yaşamaya çalışırken, asgari ücret senaryoları belli oldu. İşte o son dakika rakamlar...
İnşaat faaliyetleri Eylül ayında zayıfladı! İnşaat faaliyet endeksi yeniden eşik değerin altına indi!
2024 yılının ilk yarısında geriledikten sonra Ağustos ayında eşik değerin üzerine çıkan Faaliyet Endeksi, Eylül ayında yeniden düşüşe geçti ve tüm endekslerin altına geriledi.
İnşaat sektörü temsilcileri konut piyasasını değerlendirdi! Konut sahibi olmak için fırsat dönemindeyiz!
İnşaat sektörünün öncü isimlerinden, TÜİK Eylül ayı konut satış değerlendirmeleri geldi. Sektör temsilcileri konut piyasasındaki hareketliliğe dikkat çekerek piyasa hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Milli Emlak iki şehirde taksitle konut, arsa ve arazi satıyor!
Milli Emlak, Ankara ve Bursa’da  yer alan toplam 9 adet konut ve araziyi 3 milyon 275 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıkardı. İşte o satışlar ile ilgili ayrıntılar...
TOKİ açıkladı! TOKİ'nin indirim kampanyasında yarın son gün
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) konut sahibi olup taksitlerini ödeyen vatandaşlar için yüzde 25 indirim kampanyası başlatmıştı. Kısmi ödeme imkanı da sunulan kampanya için geri sayım başladığı kaydedildi.