15 Temmuz 2015 Çarşamba

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve AYSAD (Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği) işbirliği ile gerçekleştirilen eğitimde, Otis Türkiye çalışanları, İstanbul İtfaiyesi'nde görev yapan eğitimcilerle bir araya geldi. Sosyal sorumluluk bilinciyle gerçekleştirilen eğitimde Yangın durumlarında arama kurtarma ekiplerinin Asansör içinde mahsur kalan kişilere doğru ve etkin müdahale etmeleri hedeflendi. 

Toplumda ve kurtarma ekiplerinde Güvenlik bilincinin arttırılmasının son derece önemli olduğunu ifade eden Otis Türkiye Genel Müdürü Özgür Aren, "Kamu güvenliği ve çalışanlarımızın emniyeti en öncelikli konumuzdur. Teknolojilerimizi daha da güvenli hale getirmek için çalışırken, işçi sağlığı ve iş güvenliği uygulamalarının da en iyi seviyede olması için çaba gösteriyoruz. Üretim tesislerimizde düzenlenmesini sağladığımız acil durum ve kurtarma eğitiminin de, görevlerini mümkün olan en emniyetli tarzda yapmayı amaçlayan kurtarma ekipleri için son derece faydalı bir çalışma olduğuna inanıyorum" dedi. 

Otis Türkiye'nin İstanbul'da bulunan üretim tesislerinde düzenlenen ‘Acil Durum Senaryoları ve Kurtarma Eğitimleri'nde, asansörlerle ilgili teknik bilgilerin paylaşılmasının yanı sıra asansör modeli üzerinde Uygulamalar yapıldı. Video ve sunumlarla asansör ekipmanının anlatıldığı teori eğitimlerinin ardından hız regülatörü ve paraşüt sistemleri, kapı sistemleri ve asansör kabininde mahsur kalan kişilerin kurtarılması uygulamalı olarak anlatıldı. 

Eğitim çalışmasına katılan İstanbul İtfaiyesi Arama Kurtarma Ekibi Eğitimcileri, eğitimde edindikleri deneyimleri tüm itfaiye ve arama kurtarma ekiplerine aktaracaklarını belirtti.

Yorumlar

Diğer Haberler

Konut fiyatlarında reel kayıp hızlandı! İstanbul, İzmir, Ankara'da fiyatlar nasıl değişti? 
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre konut fiyatları 2024 yılı Eylül ayında bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 27,4 artış gösterirken, reel olarak da yüzde 14,7 oranında azaldı.
Asgari ücret 25 bin 503 TL! Milyonlarca çalışana Ocak şoku! Yeni rakamlar tek tek açıklandı...
Milyonlarca çalışan, açlık sınırının altında kalan asgari ücretle yaşamaya çalışırken, asgari ücret senaryoları belli oldu. İşte o son dakika rakamlar...
100 bin TL limiti olan kredi kartlarından 750 TL kesinti öngören teklifte son dakika! Limit değişiyor mu?
100 bin liranın üzerinde kredi kartı limiti bulunanlardan yıllık 750 lira kesinti yapılacağını öngören teklif ertelendi. Şimdi de 100 bin liralık limitin güncellenmesi gündeme geldi. İşte detaylar... 
TOKİ açıkladı! TOKİ'nin indirim kampanyasında yarın son gün
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) konut sahibi olup taksitlerini ödeyen vatandaşlar için yüzde 25 indirim kampanyası başlatmıştı. Kısmi ödeme imkanı da sunulan kampanya için geri sayım başladığı kaydedildi. 
İnşaat faaliyetleri Eylül ayında zayıfladı! İnşaat faaliyet endeksi yeniden eşik değerin altına indi!
2024 yılının ilk yarısında geriledikten sonra Ağustos ayında eşik değerin üzerine çıkan Faaliyet Endeksi, Eylül ayında yeniden düşüşe geçti ve tüm endekslerin altına geriledi.