8 Temmuz 2015 Çarşamba

Crisis Response Journal Dergisi, İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) Direktörü Kazım Gökhan Elgin'den afete hazırlık alanında ve özellikle de Okul güvenliği konularında yerel idare tarafından yürütülen en başarılı proje olan İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi(İSMEP) hakkında bir makale yazmasını istedi. Kazım Gökhan Elgin, dünyanın en büyük Deprem riski azaltma projesi olan İSMEP'in 2006'dan günümüze tüm aşamalarını ve proje kapsamında yürütülen çalışmaları derginin okurları ile paylaştı.

2005 yılından bu yana doğal afetler, Afet risk azaltma, Güvenlik, kriz yönetimi gibi konularda yayın yapan Crisis Response Journal dergisinin Haziran sayısında, İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) Direktörü Kazım Gökhan Elgin tarafından hazırlanan İSMEP hakkındaki makaleye yer verdi.

Makalede, dünyanın Deprem Riski yüksek şehirlerinden biri olan İstanbul'da depreme karşı yürütülen çalışmaların devam ettiğini ifade eden Gökhan Elgin, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi'nin (İSMEP) başlangıcından günümüze kadar olan tüm süreçlerini okuyucularla paylaştı. Kazım Gökhan Elgin, 2006 yılında Türkiye'nin ilk sismik risk azaltma projesi olarak kurulan İSMEP projesinin; A "Acil Durum Hazırlık Kapasitesinin Artırılması", B "Öncelikli Kamu Binaları için Sismik Riskin Azaltılması", C "İmar ve Yapı Mevzuatının Etkin Uygulanması" olan üç bileşenine makalede yer verdi. Ayrıca İstanbul Afet Planı (İSTAMP) ve Güvenli Yaşam Eğitimleri gibi projenin sosyal faydalarının altını çizdi.

30-31 Ekim 2014 yılında İstanbul'da gerçekleştirilen Türkiye'de "Okul Güvenliğinde Lider Ülkeler" toplantısından da yazısında söz eden Kazım Gökhan Elgin, Türkiye'nin okul güvenliği konusunda çok önemli deneyim, tecrübe ve uzmanlığa sahip olduğunu, özellikle risklerin tespit edilmesi ve İstanbul'daki kritik kamu binalarının ve afet yönetim altyapısının güçlendirilmesi konusunda başarılı olunduğunu belirtti. AFAD, UNISDR ve İstanbul Valiliği işbirliği ile Türkiye'nin ev sahipliğini yaptığı bu toplantıya 17 farklı ülkeden katılım olduğunu aktaran Kazım Gökhan Elgin, söz konusu toplantıda inisiyatifin adının "Okul Güvenliğinde Küresel İnisiyatif İstanbul'dan Sendai ve Ötesine Yol Haritası" olarak kararlaştırıldığını ifade etti.

İPKB Hakkında

İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), 2006 yılında İstanbul Valiliği bünyesinde "Geleceğimizi Güçlendiriyoruz" sloganı ile kuruldu. İPKB, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında, afet olmadan önlem alma amacı ile İstanbul'da başta okullar ve hastaneler olmak üzere kamu binalarını depremlere karşı yeniden yapıyor ve güçlendiriyor. İPKB, bugüne kadar toplam 1175 kamu binasını güçlendirmiş ve yeniden yapmış olup, Güvenli Yaşam Eğitimleri kapsamında 825 bin kişiye eğitim verirken, materyal dağıtımı ve genel bilgilendirmelerle de 6,5 milyon kişiye ulaştı. İstanbul'un ihtiyaçlarını doğru analiz ederek çözümler üreten ve dünyaya örnek olan modelleri ortaya koyan İPKB, kentin güvenli geleceğine katkı sağlayacak yenilikçi projelerle çalışmalarına devam etmektedir.

Yorumlar

Diğer Haberler

Altında yeni rekor! Gram altın fırladı! Gram, çeyrek ve Ata altın fiyatı ne kadar oldu? 17 Ekim 2024 altın fiyatları
Altın, yükselişe geçerek tarihi rekorunu tazeledi. Gram altın adeta fırladı. Bugün Gram, çeyrek, tam ve Ata altın fiyatı ne kadar oldu? 17 Ekim 2024 altın fiyatları.
İBB Meclisinde 9 ilçedeki gayrimenkullerin satışına onay çıktı! Muhalefet şerhi olanlar da satılacak!
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde, mülkiyeti belediyeye ait farklı ilçelerdeki bazı gayrimenkullerin satışına onay verildi. Muhalefet şerhi olan taşınmazların da satışı kabul edildi. İşte ayrıntılar... 
4.9 milyar TL'lik evde bakım maaşı hesaplara yatıyor! Evde bakım parası alanlara Bakan Göktaş'tan Ekim müjdesi! 
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine ilişkin evde bakım maaşları ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. İşte ayrıntılar...
Tuzla'da 2 milyon TL'den başlayan fiyatlarla 4 konut, 87 milyon TL'ye de arsa satılıyor! Belediye şartları duyurdu!
Tuzla Belediyesi, Aydınlı ve Tepeören mahallelerinde yer alan 4 konut ve 2 arsayı satıyor. Peki gayrimenkullerin satış ihalesi ne zaman? İşte merak edilenler...
Son dakika Malatya'da 5.9 şiddetinde deprem meydana geldi!
AFAD, saat 10.46'da merkez üssünün Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen depremin büyüklüğünü 5.9 olarak duyurdu.