2 Temmuz 2015 Perşembe

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yürütülen İSMEP projesi kapsamında, çocuklara afete hazırlık bilincinin kazandırılması amacıyla düzenlenen Güvenli Yaşam Çocuk Eğitimlerine, dünyanın önde gelen kablo devi Nexans Türkiye de destek verdi. Tuzla Barış Manço Ortaokulu'ndaki eğitimlerde 970 Öğrenci ve 42 öğretmen, afetlere hazırlanmanın önemi ve hazırlıklar konusunda bilgilendirildi.

Çocuklarda afete hazırlık bilincinin oluşturulması amacıyla düzenlenen Güvenli Yaşam Çocuk Eğitimlerine dünyanın önde gelen kablo üretici şirketlerinden Nexans Türkiye'den destek geldi. İPKB tarafından güçlendirilen Barış Manço Ortaokulu Güvenli Yaşam Eğitimleri, Nexans Türkiye'nin katkılarıyla gerçekleştirildi.

Alanında uzman eğitimciler tarafından 42 öğretmen 970 öğrenciye güvenli yaşam kültürü anlatıldı. 14 oturumda gerçekleşen eğitimlerin uygulama bölümünde Afet senaryosu üzerinde çalışıldı; kriz masası oluşturuldu, tahliye tatbikatı yapıldı. Ayrıca müdahale alanı oluşturularak ilk yardım uygulamaları gösterildi. Eğitimlerde izletilen "Tehlike Avı" adlı çizgi film CD'si öğrencilere dağıtıldı.

Nexans Türkiye, Kurum çalışanlarına afetlere hazırlık bilincini kazandırmak amacıyla Güvenli Yaşam 1 ve 2 Eğitimlerine de katılmıştı.

7-13 yaş aralığındaki çocuklara afet bilinci kazandırılıyor

Güvenli Yaşam Çocuk Eğitimleri, ilk ve ortaöğretim seviyesindeki çocuklara afetler konusunda gerekli bilgi ve becerilerin kazandırılması amacıyla gerçekleştiriliyor. 7-13 yaş aralığındaki öğrencilere 50 kişilik gruplar halinde teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor. Güvenli Yaşam Çocuk Eğitimlerinde, çocukların anlayabileceği düzeyde ve dikkat çekici dijital içerikler kullanılıyor. Çizgi filmler ve ses efektleri gibi eğitimi destekleyici materyallerle çocukların afetlerle ilgili farkındalıkları arttırılıyor. Ayrıca eğitim sürecinde, çocukların okulda ve evde aileleri ile birlikte gerçekleştirebilecekleri somutlaştırıcı ve eğlendirirken öğreten özel bir sistemden de yararlanılıyor.

İPKB Hakkında

İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), 2006 yılında İstanbul Valiliği bünyesinde "Geleceğimizi Güçlendiriyoruz" sloganı ile kuruldu. İPKB, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında, Afet olmadan önlem alma amacı ile İstanbul'da başta okullar ve hastaneler olmak üzere kamu binalarını depremlere karşı yeniden yapıyor ve güçlendiriyor. İPKB, bugüne kadar toplam 1175 kamu binasını güçlendirmiş ve yeniden yapmış olup, Güvenli Yaşam Eğitimleri kapsamında 825 bin kişiye eğitim verirken, materyal dağıtımı ve genel bilgilendirmelerle de 6,5 milyon kişiye ulaştı. İstanbul'un ihtiyaçlarını doğru analiz ederek çözümler üreten ve dünyaya örnek olan modelleri ortaya koyan İPKB, kentin güvenli geleceğine katkı sağlayacak yenilikçi projelerle çalışmalarına devam etmektedir.

Nexans Grubu Hakkında

Kablo sektörünün lideri konumunda olan Nexans Grubu, yıllık 6 milyar Euro'luk satış hacmi, 23 bin 700 çalışanı, 40 ülkedeki üretim tesisi ile dünyanın 65 farklı bölgesinde faaliyet gösteriyor. Nexans Türkiye ise 2 fabrikası, 1 Lojistik merkezi, 4 satış ofisi ve 450 çalışanı ile Nexans Grubu'nun ayrılmaz bir parçası durumunda.

Yorumlar

Diğer Haberler

Mevduat faizlerine Merkez Bankası şoku! Bankada 250 bin TL'si olan hemen baksın! İşte bankaların mevduat faizi oranları.
Piyasalar Merkez Bankası'nın faiz kararını beklerken, bankalar yıl sonunda faiz indirimi ihtimalini fiyatlandırıyor. Mevduat faizleri geriledi. İşte bankaların mevduat faizi oranları...