2 Temmuz 2015 Perşembe

Gayrimenkul sektörünün gözdesi İstanbul'da ev ve Arsa fiyatları her geçen gün artıyor. Özellikle Ulaşım yatırımlarının rakamları yükselttiği belirtilirken, Şehir merkezlerindeki fiyatlarında artış trendinde olduğu söyleniyor. Yüksek rakamlardan satılamayan konutların bir balon oluşturacağı da sektörün önemli isimleri tarafınan telafuz ediliyor. İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizameddin Aşa, sektörle ilgili açıklamalarda bulundu.

YÜKSEK KONUT FİYATLARI ARSA SAHİBİNİN GÖZÜNÜ AÇTI
Arsa fiyatlarının merkezlerde yüksek olduğunu belirten Nizameddin Aşa ‘müteahhitler arsaları yüksek fiyattan aldıklarını söylüyorlar. İstanbul'daki merkezler için bir şey söylemiyorum çünkü gerçekten rakamlar yüksek. Mecidiyeköy, Zincirlikuyu, Levent'te asıl önemli olan fiyattan çok talep. Zaten müşterisi hazır. Ancak 50 kilometre ötede jakuzi, Yüzme Havuzu koyup metrekaresine 5 bin lira istemek mantıklı değil. O bölgelerde Arsa Fiyatları pahalı değil, zaten arsa rakamlarını da mütahhitler yükseltti. 1+1 daireyi 500 bin liraya satıyorlar, arsa sahibi diyor ki benim arsam ne kadar kıymetli diyip hiç indirim yapmıyor' ifadelerini kullandı.

SATIŞ İÇİN FİYATLAR DÜŞECEK
Lüks Konut sevdasından vazgeçilmesi gerektiğinin altını çizen Aşa ‘Arsa Fiyatları normal seviyede giderken lüks Konut sevdası, yüksek bedelli satışlar ve balon fiyatlar nedeniyle rakamlar arsalara yansıdı. Bir mülkün metrekare yapım bedeli 1000 lira, arsa payı da 1000 lira olsa 2 bin lira yapar. Metrekare fiyatları 5 bin liradan aşağıya neredeyse yok. Kabaca hesapla bugün arsa dahil metrekare maliyeti 1500 lira bazında. Ama satış rakamları çok yüksek. Bu şekilde giderse stok artacak ve satış yapabilmek için fiyatlarda indirime gidilecek' ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Diğer Haberler

Mevduat faizlerine Merkez Bankası şoku! Bankada 250 bin TL'si olan hemen baksın! İşte bankaların mevduat faizi oranları.
Piyasalar Merkez Bankası'nın faiz kararını beklerken, bankalar yıl sonunda faiz indirimi ihtimalini fiyatlandırıyor. Mevduat faizleri geriledi. İşte bankaların mevduat faizi oranları...