1 Temmuz 2015 Çarşamba

Bu yıl 18-20 Kasım tarihlerinde dünyanın en önemli perakendecileri ve AVM yatırımcılarını 21. defa bir araya getirmeye hazırlanan MAPIC 2015'te İran sürprizi. MAPIC 2015'te İran Mall aracılığıyla temsil edilecek İran, sadece Türk yatırımcıların değil, uluslararası yatırımcıların da Ticari girişimlerini giderek artırdığı bir pazar. MAPIC'te, uluslararası ilginin, İran'a yönelik olması bekleniyor. MAPIC 2015'in Türkiye'den katılımcılar ile İran arasında yeni bir Ticari Köprü kurması güçlü beklentiler arasında yer alıyor.

Türk yatırımcıların İran'ı Türk markalar için hedef pazarlardan biri olarak belirlemesinde yılbaşında yürürlüğe giren tercihli ticaret anlaşması en önemli etkenlerden biri olmuştu. Anlaşmadan sonra İran'a satışlar yüzde 35 oranında artarken, Koton, Collection, Penti, LC Waikiki, Derimod ve Aydınlı Grup'tan Pierre Cardin, Cacharel, U.S Polo ASSN olmak üzere 8 Türk markası daha İran pazarına giriş yapmıştı. Diğer markalar da arka arkaya İran pazarına ilgisini açıklamışlardı.

Türk perakendecilerini hareketlendiren en önemli açıklamalardan biri de MAPIC 2015'te İran'ı temsil edecek İran Mall'un CEO'su Reza Samizadeh'ten gelmişti. Samizadeh, yurtdışına Yatırım planlayan Türk markalarını, İran'da daha etkin olmaya davet etmişti.

Diğer yandan MAPIC 2015'te perakendedeki en önemli mesleki toplum örgütlerinden biri olarak Türkiye'yi temsil etmeye hazırlanan dernekler arasında yer alan Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo, 16 milyar dolarlarlık ticaret hacminin en azından iki katına çıkmasını beklediklerini açıkladı. Kariyo, Mapic'te BMD aracılığıyla İstanbul'da İranlı yatırımcıyla başlattıkları temasları ilerleteceklerini ifade etti.

Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer ise, Türkiye markalarının yurtdışı açılım sürecinde MAPIC'in en önemli platformlardan biri olduğuna dikkat çekerek, MAPIC 2014'te Turkish Brands standında yer alan markaların 520'den fazla birebir randevuyla uluslararası yatırımcıyla buluştuğunu belirtti.


konuthaberleri.com

Yorumlar

Diğer Haberler

Mevduat faizlerine Merkez Bankası şoku! Bankada 250 bin TL'si olan hemen baksın! İşte bankaların mevduat faizi oranları.
Piyasalar Merkez Bankası'nın faiz kararını beklerken, bankalar yıl sonunda faiz indirimi ihtimalini fiyatlandırıyor. Mevduat faizleri geriledi. İşte bankaların mevduat faizi oranları...