30 Haziran 2015 Salı

Program kapsamında yönderler, Samsun'un Kavak ilçesinde yer alan Rıdvan Çelikel Anadolu Lisesi'ndeki yönlen öğrencilerini ziyaret ederek, yıl sonu etkinliğinde birlikte keyifli vakit geçirdiler.

Programkapsamında eğitim-öğretim dönemi boyunca gönüllü yönderlik yapan Anel Grupçalışanları ve çalışanların yakınları ile Rıdvan Çelikel Anadolu Lisesiöğrencileri, Eğitimde Geniş Açı Programı Kapanış Etkinliği'nde biraraya geldi. Kapanışetkinliğine özel düzenlenen oyunculuk, ritim, Tasarım, sözlü tarih ve hikayeanlatıcılığı, yaratıcı drama ve heykel atölyelerinde öğrencilerle birliktekeyifli anlar yaşayan yönderler, projede gönüllü olarak yer almanın mutluluğunuyaşadı.

YönderlikProgramı Hakkında :

Yönderlik Programı, Çelikel EğitimVakfı'nın "Eğitimde Geniş Açı Projesi" ile desteklediği Samsun'un Kavakilçesinde yer alan Rıdvan Çelikel Anadolu Lisesi (yeni adıyla Rıdvan ÇelikelFen Lisesi) öğrencilerinin gelişimlerine destek vermek amacıyla "Değişime YönVerenler" sloganıyla hayata geçirildi.

Rıdvan Çelikel Anadolu Lisesi'ndeöğrenim gören tüm öğrenciler için sınıflar bazında (9. ,10. ,11. ve 12.sınıflar için ayrı ayrı olmak üzere) yapılan seçimler aracılığıyla, demokratikhaklarını kullanan RÇAL'lı öğrenciler, yönderlik desteği alacak arkadaşlarınıkendi oylarıyla belirlediler. Seçimlerin sınıflar bazında yapılması ile,programa her sınıftan katılımın dengeli olması da sağlandı. Arkadaşları tarafındanseçilen 25 yönlen Öğrenci, Ocak ayında gönüllü yönderleriyle aylık periyotlarşeklinde görüşmelerine başladı. Yönderlik Programı'nın ilk dönemi 5 Haziran'dagerçekleşen Kapanış Etkinliği ile sona erdi.

"Yönderlik Programı" gelişim süreçlerinin çok önemli bir aşamasında gençlerinyanlarında olarak genç neslin bireysel gelişimlerine destek oluyor. Proje,gençlerinkişisel, mesleki ve sosyal yaşamda daha özgüveni yüksek ve vizyoner bir bakışaçısı ile gelişimlerini de destekliyor. Çelikel Eğitim Vakfı, Anel Grupçalışanları ve yakınlarının katılımı ile geçtiğimiz yıl hayata geçirilen‘'Yönderlik Programı'' ile geleceğinprofesyonellerini, olumlu bir yaşam için hayata, sanata ve doğayakarşı daha duyarlı olmaya yönlendirmeyi hedefliyor.

Yönderlik Programı, zamanını, bilgive çabasını, kendisinden daha az deneyimli kişilerin verimliliğini vebaşarısını arttırmak için çaba gösteren yönderlerin liderliğinde gerçekleşiyor.Anel Grup çalışanları ve yakınları, aldıkları eğitim sonrasında, gönüllülükbilinci ve karşılıklı kazanım ve paylaşım ilkesi ile birer yönder olarak bilgive deneyimlerini yönlendirilenlere aktarıyorlar. 

Her ay, yönlen öğrenciler için yaşam çemberi çalışmasıyoluyla bireysel hedef belirleme, hedefe giden yolda profesyonelce ilerleme vehedefe başarıyla ulaşma programları gerçekleşiyor. Süreç boyunca yönderler,yönlen öğrencilerine sosyo - kültürel Yapı ve becerilerini geliştirme konusundadestek veriyor ve ardından meslek seçimlerde rehberolarak rol oynuyorlar.  Yaşam becerisi ve özgüven kazanma konusunda,yaşamda kendilerini bekleyen önemli kararlarda doğru kararları vermede, eylemplanı yapma ve izleme konularında da önderlik ediyorlar.

Çelikel Eğitim Vakfı

Çelikel Eğitim Vakfı, çağdaş, özgürdüşünen, katılımcı, akılcı, yaratıcı, kültürlü, duyarlı, hayatıdönüştürebilecek öncü gençler yetiştirmek için, eğitim niteliğininarttırılmasına katkıda bulunmak amacıyla 2007 yılında Rıdvan Çelikel tarafındankuruldu. Vakıf, eğitim kurumları, ebeveynler ve sivil toplum kuruluşlarıarasında işbirliği geliştirerek yaşadığımız çağda gençlerin yüz yüze olduklarısorunları ve fırsatları onlarla birlikte tespit ederek çözümler oluşturuyor.Kişisel, sosyal ve mesleki gelişim olanakları yaratıyor.   

"Yönderlik Programları" gibi sürdürülebilir bütünplatformlara değer katacak, özgüveni yüksek, duyarlı, sorumluluk sahibi vekonusunda yetkin bireylerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak için çeşitliprojelere imza atan ÇelikelEğitim Vakfı,  "Eğitimde Geniş Açı Programı"ve "Alev Topları Programı" ile de gençlere öncülük yapmaya devam ediyor. Aynızamanda, mesleki ve teknik liselere yönelik gerçekleştirilen insan hakları,demokrasi, toplumsal cinsiyet eşitliği eksenli uluslararası projelerle detoplumsal kalkınmaya hizmet ediyor.

Detaylı bilgi için: www.celikelegitimvakfi.org

Yorumlar

Diğer Haberler

Mevduat faizlerine Merkez Bankası şoku! Bankada 250 bin TL'si olan hemen baksın! İşte bankaların mevduat faizi oranları.
Piyasalar Merkez Bankası'nın faiz kararını beklerken, bankalar yıl sonunda faiz indirimi ihtimalini fiyatlandırıyor. Mevduat faizleri geriledi. İşte bankaların mevduat faizi oranları...