27 Haziran 2015 Cumartesi

Projenin hayata geçirilmesi durumunda İzmir'deki Trafik sorununun büyük ölçüde çözüleceği ve Kent merkezinin nefes alacağı belirtiliyor.

İzmir Ticaret Odası meclis salonundaki toplantıya meslek odaları, Sanayi kuruluşları ve dernek temsilcileri ilgi gösterdi. Toplantıyı Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan yönetti.

İnşaat 5 YIL sürecek
Projeyi hazırlayan Yüksel Proje firmasından Özgür Uğurlu ve ÇED dosyasını hazırlayan firma yetkilileri katılımcılara bilgi verdi. Yapım ihalesi, 18 ay sürecek ÇED sürecinden sonra yapılabilecek. İnşaat 2017- 2022 yılları arasında 5 yıl sürecek. Körfez geçişinin Otoyol bölümü Çiğli 2. Ana Jet Üssü yakınlarında Sasalı Kavşağı- İnciraltı Çeşme Otoyolu arasında 12 kilometre, Raylı Sistem hattı ise Karşıyaka tramvayından başlayarak Üçkuyular iskelesine kadar 16 km uzunluğunda olacak.

3.5 milyar lira yatırım
Projedeki verilere göre mevcut Trafik durumunda sahilden şehiriçi yollardan 32 km uzunluktaki bu iki nokta arasında yolculuk 70 dakika, 52 kilometrelik çevre yoluyla ile 45 dakika sürüyor. Toplam 12 kilometrelik bu projeyle ise 10 dakika sürecek. Maliyetin 3 milyar 520 milyon TL olduğu açıklandı. Kaynak:Sabah

Yorumlar

Diğer Haberler

Mevduat faizlerine Merkez Bankası şoku! Bankada 250 bin TL'si olan hemen baksın! İşte bankaların mevduat faizi oranları.
Piyasalar Merkez Bankası'nın faiz kararını beklerken, bankalar yıl sonunda faiz indirimi ihtimalini fiyatlandırıyor. Mevduat faizleri geriledi. İşte bankaların mevduat faizi oranları...