25 Haziran 2015 Perşembe

Creavit'in Doğa Dostu Üretimi

Seramik sağlık Gereçleri, Banyo mobilyaları ve Banyo armatür ve aksesuarları alanlarında dünya standartlarında üretim yapan ve özgün tasarımlarıyla beğeni toplayan Creavit, doğaya olan duyarlılığını aldığı Çevresel Ürün Beyanı Sertifikası (EPD) ile tescilledi.

Bağımsız kuruluşlar tarafından onaylanan ve uluslararası geçerliliği olan Çevresel Ürün Beyanı, çevresel etkilerinin tüm yaşam döngülerinde değerlendirilmesi sonucunda veriliyor ve kaynakların sürdürülebilir kullanımına yönelik en önemli sertifikalardan birisi olarak kabul ediliyor. Yapı ürünlerinin Avrupa'da satılma koşulları arasında yer alan CE (Conformité Européenné) Sertifikası gerekliliklerine yeni ilave edilen doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı, Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi (LCA-Life Cycle Assessment) ile yapılan EPD belgeleriyle yerine getiriliyor.

Bağımsız denetim kuruluşu tarafından onaylanan ve uyumlaştırılmış EN 15804 Yapı İşleri Sürdürebilirliği: Çevresel Ürün Beyanları Avrupa normu uyarınca hazırlanan bu belgeler, hammadde, Enerji ve su gibi doğal kaynakların, üretimden atık yönetimine kadar bütün süreçlerde çevreye bilinçli bir şekilde kullanıldığını ortaya koyuyor.

Doğaya bırakılan CO2 (ayak izi) oranında Avrupa üretim değerleri altına inme başarısını gösteren Creavit, EPD Sertifikası sayesinde, Amerikan LEED, İngiliz BREEAM, Alman DGNB gibi birçok uluslararası sertifikasyon sisteminde, Çevre Dostu olan ‘Yeşil Bina'lara ilave puanlar verilmesini de sağlıyor.

Kuruluşundan bu yana sürekli büyüyerek Türkiye'nin en önemli girişimlerinden birisi haline gelen Çanakcılar Şirketler Grubu bünyesinde yer alan Creavit, Avrupa ve Amerika'da kabul gören kalite yönetimi ve ürün standartlarıyla çevresel ve toplumsal sürdürülebilirliği de gözeterek üretim yapmayı sürdürecek.

Yorumlar

Diğer Haberler

Doğa ve göl manzaralı Beker Life’ta 2 milyon 580 bin TL’den başlayan fiyatlarla!
Doğa ve göl manzarası ile dikkat çeken Beker Life projesinde yer alan konutların güncel fiyatları 2 milyon 580 bin TL’den başlıyor. 
Tunahan Solar Enerji’ye 3 ay geçici konkordato süresi!
Ankara 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Tunahan Solar Enerji Tarım Gıda İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne 3 ay süreyle geçici konkordato mühleti verdi.
Ekonomist Tunç Şatıroğlu kiracılara seslendi: Hemen ev alın! 
Ekonomist Tunç Şatıroğlu, kira bedellerindeki fahiş artışa dikkat çekerek kiracılara 'hemen ev alın' uyarısında bulundu.
Kozmos Tekstil ve ortaklarına 1 yıl kesin konkordato süresi!
Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Kozmos Tekstil ve Geri Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi ile Enver Uğur Tutluoğlu, Sefer Özdemir ve Selim Özdemir’e bir yıl süreyle kesin konkordato mühleti tanıdı.
Milli Emlak’tan Ankara ve Balıkesir’de satılık arsa ve araziler!
Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve Balıkesir’de yer alan arsa ve arazileri satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihaleleri 8 Temmuz ve 17 Temmuz’da yapılacak.