23 Haziran 2015 Salı

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir ilçe merkezinin yanı sıra ilçeye bağlı Üzümlü ve Huğlu mahallelerinde TOKİ konutları yapılması için çok sayıda gelen başvuru üzerine harekete geçerek, Belediye olarak TOKİ Başkanlığı'na resmi girişim ve müracaatta bulunduklarını vurguladı.

TOKİ Beyşehir'de konut inşaa edecek
Beyşehir'de giderek artan toplu Konut ihtiyacını TOKİ ile karşılamayı planladıklarını belirten, Murat Özaltun, Beyşehir Merkez, Üzümlü ve Huğlu mahallelerimizde iki tip proje olan dar gelirli ve orta gelirli ailelere hitap edecek 2+1 ve 3 + 1 şeklindeki konutlar yapılması hedefleniyor. Beyşehir merkezi ile iki ayrı mahallesine Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından toplu Konut inşa edilecek. Ancak, bu konutlar ile ilgili çalışmaların başlayabilmesi için biz bu durumu kamuoyu ile paylaşıp duyurularını yaptığımızda, TOKİ'nin ilgili banka şubelerine en az 100 kişilik konut talebinin olması ve istenen ön ödemenin yapılması gerekiyor."

2. etap konut projesi hayata geçecek 
Murat Özaltun sözlerini şöyle sonlandırdı, "Beyşehir merkezde mevcut TOKİ konutlarının bulunduğu Avşar Mahallesi'nde 2.etap konut projesini hayata geçirmeyi planlıyoruz. Üzümlü ve Huğlu mahallerimizde ise alan dağlık ve konut yapılacak alanlar sınırlı olduğu için büyük problemler yaşıyoruz. Ancak, her iki mahallemizde de TOKİ konutlarının yapılacağı alanları belirledik ve Beyşehir merkezle birlikte plan tadilatlarını da tamamlayarak TOKİ Başkanlığı'na teslim ettik. İnşallah yeni yapılacak toplu konutlar, ilçemizdeki konut açığının giderilmesinde önemli bir paya sahip olacak" dedi.

Yorumlar

Diğer Haberler

Kasaba Modern projesinin bugünkü değeri 6 milyarı aştı! 
İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın Tecim iş birliği ile İstanbul Anadolu Yakası Çekmeköy Ömerli’de inşa ettiği Kasaba Evleri'nin değerlene raporu duyuruldu. Buna göre söz konusu projenin bugünkü değeri 6 milyarı aştığı açıklandı.
Maysa Yağ Sanayi A.Ş.’ye 3 ay geçici konkordato koruması!
Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Maysa Yağ Sanayi Anonim Şirketi için 26 Haziran 2025 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 3 ay süreyle geçici konkordato mühleti verdi. 
Halk GYO İzmir Konak 1 binası Megapol Emlak Yatırım'a 370 milyon TL'ye satıldı!
Halk GYO, İzmir Konak-1 binasının Megapol Emlak Yatırım firmasına 370 milyon TL ile satılmasına karar verdi.
Beylikdüzü Wonderful Villaları’nda teslimler için geri sayım başladı!
Solmazlar Yapı’nın Beylikdüzü’nde inşa ettiği Wonderful Villaları’nda yer alan konutların fiyatları 40 milyon TL’den başlıyor. Projede yer alan villaların teslimlerinin bir ay içerisinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.
Tesko Mühendislik Doğalgaz İnşaat’a 3 ay geçici konkordato koruması!
Sinop 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, Tesko Mühendislik Doğalgaz İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’nin konkordato başvurusunu değerlendirerek, 25 Haziran 2025 tarihinden itibaren üç ay süreyle geçici mühlet kararı verdi.