22 Haziran 2015 Pazartesi

sağlık Bakanlığı'na bağlı Türkiye Hudut ve Sahiller sağlık Genel Müdürlüğü, ülke turizmine katkı sağlamak için Türkiye'ye sınır olan sahillerde sağlıkla ilgili denetimleri hızlandırmak ve ülkeye daha fazla Turist girişine katkı sağlamak için sağlık personeli görevlendirdi. Gemi ve yatlara hizmet vermek amacıyla 33 Sahil Sağlık Denetleme Merkezi hizmet verecek.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, ülke turizmine katkı sağlamak için Türkiye'ye sınır olan sahillerde sağlıkla ilgili denetimleri hızlandırmak ve ülkeye daha fazla Turist girişine katkı sağlamak için sağlık personeli görevlendirdi. Gemi ve yatlara hizmet vermek amacıyla 33 Sahil Sağlık Denetleme Merkezi hizmet verecek.

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Uzman Dr. Hüsem Hatipoğlu, "Sağlık şartları değerlendirilmekte, geminin vermiş olduğu sağlık bildirimi incelenerek gemiye karaya yanaşma izni verilmektedir. Diğer yandan Türk limanlarına gelen gemiler Dünya Sağlık Örgütü'nün hazırlamış olduğu Gemi Sağlık Denetimi Rehberleri doğrultusunda ve uluslararası standartlarda denetime tabi tutulmaktadır" diye konuştu.

Gıda güvenliği, su kalitesi, atık kontrolü gibi 13 farklı konuda gerçekleştiriyor. Denetimlerden temiz çıkan gemiye uluslararası geçerli ve 6 ay süreli Gemi Sağlık Sertifikası veriliyor. Kaynak:YeniŞafak

Yorumlar

Diğer Haberler

Dolar kuru neden sabitlendi?
Dolar son bir aydır yatay halde setrini sürdürüyor ve analistler de dolarda 30 TL'nin altını dillendirse de Merkez Bankası'nın sene sonu dolar tahminlerinde dolar 36 Türk Lirası olarak açıklandı.
Dolar yatırımcıları dolarlarını satıyor! Dolar düşecek mi? Ekonomist Mahfi eğilmez resmen açıkladı!
Ekonomit Mahfi Eğilmez, yerel seçim sonrası döviz bozdurma eğiliminin nedenlerini grafiklerle açıkladı. Peki dolar kurunun sonu mu geldi? Dolar düşmeye devam edecek mi? İşte ayrıntılar...
Bakan Uraloğlu'ndan bu şehirlere hızlı tren müjdesi!  Ulaşım süresi 2 saat 15 dakikaya inecek!
Merakla beklenen Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı ile ilgili olarak son dakika detaylarını duyuran Bakan Uraloğlu, projenin tamamlanmasıyla ulaşım süresinin 2 saat 15 dakikaya ineceğini açıkladı.
Ford Tourneo Courier fiyatı ne kadar? Geniş araba sevenler hemen bakın! Ford Tourneo Courier Mayıs 2024 fiyat listesi!
Dizel Manuel, Benzinli Manuel ve Otomatik motor seçenekleriyle Yeni Ford Tourneo Courier, bayilerde yerini aldı. Ford Tourneo Courier fiyatı ne kadar? Ford Tourneo Courier Mayıs 2024 fiyat listesi!
1933'de İstanbul'da 15 milyon lira değerinde milli emlak varmış!
1933 yılında İstanbul'da hazinenin daha doğrusu devletin 15 milyon lira değerinde milli emlaka sahip olduğu belirtilmiş.