20 Haziran 2015 Cumartesi

Buna göre 28 AB ülkesi, 3 EFTA ülkesi (İsviçre, İzlanda, Norveç), 5 aday ülke ve Bosna Hersek'in yer aldığı 37 ülke içinde Türkiye ucuzlukta 10'uncu sırada yer aldı. Bu 37 ülke içinde tüketim mal ve hizmetlerine ilişkin fiyat düzeyi endeksi en yüksek il 154 ile İsviçre olurken, en düşük ülke 47 ile Makedonya oldu. Başka bir ifade ile Avrupa'nın en pahalı ülkesi İsviçre, en ucuz ülkesi ise Makedonya oldu.

TÜRKİYE 2013 YILINA GÖRE DAHA UCUZ
İstatistiğe dahil 37 ülke içinde 100 euroya satın alınan mal ve hizmet 2014 yılında Türkiye'de 61 euroya alındı. Bu değer 2013 yılında 64 euroydu. Türkiye'nin 2013 yılına göre fiyatların daha ucuz olması euro fiyatındaki değişimden kaynaklandı. 2013'te ortalama 2.53 lira olan euro, 2014 yılında 2.91 lira seviyesindeydi.

EN PAHALI ÜRÜN ULAŞIM ARAÇLARI
Türkiye'de mal ve hizmet gruplarına göre yapılan değerlendirmede en pahalı grubun 110 endeks değeri ile kişisel Ulaşım araçları olması dikkat çekti. Türkiye kişisel Ulaşım araçlarında Norveç, Danimarka, İzlanda, Finlandiya, Hollanda ve Portekiz'in ardından en pahalı 7'nci ülke oldu. Bunun dışındaki tüm gruplar ortalama değer olan 100'ün altında yer aldı. Endeks, tüketici elektroniği ile alkollü içecekler ve tütünde 87, Gıda ve alkolsüz içeceklerde 84, lokanta ve otellerde 74, giyimde 63, tüketim mal ve hizmetlerinde ise 61 olarak ölçüldü.

Yorumlar

Diğer Haberler

Dolar yatırımcıları dolarlarını satıyor! Dolar düşecek mi? Ekonomist Mahfi eğilmez resmen açıkladı!
Ekonomit Mahfi Eğilmez, yerel seçim sonrası döviz bozdurma eğiliminin nedenlerini grafiklerle açıkladı. Peki dolar kurunun sonu mu geldi? Dolar düşmeye devam edecek mi? İşte ayrıntılar...
Dolar kuru neden sabitlendi?
Dolar son bir aydır yatay halde setrini sürdürüyor ve analistler de dolarda 30 TL'nin altını dillendirse de Merkez Bankası'nın sene sonu dolar tahminlerinde dolar 36 Türk Lirası olarak açıklandı.
Vakıf GYO İki Konak'ta son dakika gelişmesi! 4.4 milyarlık sözleşme sona erdirildi!
Vakıf GYO tarafından İzmir Konak'ta hayata geçirilecek olan İki Konak projesinde son dakika gelişmesi yaşandı. Söz konusu projenin yüklenici sözleşmesi iki taraflı olarak sona erdirildi. İşte detaylar...
Benleo Acıbadem'de 1 yıl boyunca ödeme yok! 
Esta Construction imzası taşıyan Benleo Acıbadem projesinde başlatılan yeni kampanya kapsamında tam 1 yıl boyunca ödeme yapılmıyor. İşte kampanya ile ilgili detaylar...
Süheyl Batum'dan Florya tepkisi: '500 milyon dolar zararı göz önüne alarak orayı sattırmam'
Galatasaray Kulübünün başkan adayları arasında yer alan Süheyl Batum, Florya ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "500 milyon dolar zararı göz önüne alarak orayı sattırmam" dedi.