20 Haziran 2015 Cumartesi

Buna göre 28 AB ülkesi, 3 EFTA ülkesi (İsviçre, İzlanda, Norveç), 5 aday ülke ve Bosna Hersek'in yer aldığı 37 ülke içinde Türkiye ucuzlukta 10'uncu sırada yer aldı. Bu 37 ülke içinde tüketim mal ve hizmetlerine ilişkin fiyat düzeyi endeksi en yüksek il 154 ile İsviçre olurken, en düşük ülke 47 ile Makedonya oldu. Başka bir ifade ile Avrupa'nın en pahalı ülkesi İsviçre, en ucuz ülkesi ise Makedonya oldu.

TÜRKİYE 2013 YILINA GÖRE DAHA UCUZ
İstatistiğe dahil 37 ülke içinde 100 euroya satın alınan mal ve hizmet 2014 yılında Türkiye'de 61 euroya alındı. Bu değer 2013 yılında 64 euroydu. Türkiye'nin 2013 yılına göre fiyatların daha ucuz olması euro fiyatındaki değişimden kaynaklandı. 2013'te ortalama 2.53 lira olan euro, 2014 yılında 2.91 lira seviyesindeydi.

EN PAHALI ÜRÜN ULAŞIM ARAÇLARI
Türkiye'de mal ve hizmet gruplarına göre yapılan değerlendirmede en pahalı grubun 110 endeks değeri ile kişisel Ulaşım araçları olması dikkat çekti. Türkiye kişisel Ulaşım araçlarında Norveç, Danimarka, İzlanda, Finlandiya, Hollanda ve Portekiz'in ardından en pahalı 7'nci ülke oldu. Bunun dışındaki tüm gruplar ortalama değer olan 100'ün altında yer aldı. Endeks, tüketici elektroniği ile alkollü içecekler ve tütünde 87, Gıda ve alkolsüz içeceklerde 84, lokanta ve otellerde 74, giyimde 63, tüketim mal ve hizmetlerinde ise 61 olarak ölçüldü.

Yorumlar

Diğer Haberler

OYAK İnşaat iki yeni projesi için düğmeye bastı! Prime Tower Maslak ve Mormarin Villas projeleri satışa çıktı!
İstanbul’da Prime Tower Maslak ve İzmir’de Mormarin Villas projeleri için düğmeye basan Oyak İnşaat, mimari kalite ve yaşam standartlarında çıtayı yükseltiyor.
Tesko Mühendislik Doğalgaz İnşaat’a 3 ay geçici konkordato koruması!
Sinop 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, Tesko Mühendislik Doğalgaz İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’nin konkordato başvurusunu değerlendirerek, 25 Haziran 2025 tarihinden itibaren üç ay süreyle geçici mühlet kararı verdi.
Hiper Farma ve Öner İlaç’a 3 ay geçici konkordato koruması!
İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Hiper Farma İlaç Ticaret ve Pazarlama Ltd. Şti ile Öner İlaç Sanayi A.Ş.’nin konkordato başvurusunu değerlendirerek, 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verdi.
Halk GYO İzmir Konak 1 binası Megapol Emlak Yatırım'a 370 milyon TL'ye satıldı!
Halk GYO, İzmir Konak-1 binasının Megapol Emlak Yatırım firmasına 370 milyon TL ile satılmasına karar verdi.
Yıldırım Demir Çelik’e 1 yıl kesin konkordato süresi!
İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, Yıldırım Demir Çelik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ile şirket ortağı Yıldırım Bozkurt’un konkordato başvurusunu değerlendirerek, 1 yıl süreyle kesin mühlet kararı verdi.