DRS Loft ve Rezidans, TeamFores Mimarlık tarafından tasarlandı Haber
TeamFores Mimarlık tarafından tasarlanan DRS Loft ve Rezidans, kullanıcılarına sunduğu kişiselleştirilebilen, çağdaş mekan alternatifleriyle, yeni nesil rezidans çözümü ortaya koyarken, Ümraniye ve Ataşehir arasında gelişmekte olan finans bölgesinin üst düzey konut ihtiyacını da karşılamayı hedefliyor.
Mimar Serter Karataban'ın kurucusu olduğu TeamFores Mimarlık tarafından, Anadolu yakasının en önemli yerleşim merkezlerinden biri olan Ataşehir bölgesinde, ağırlıklı olarak Finanskent'in yabancı yönetici profilinin Konaklama ihtiyacını karşılamayı hedefleyerek tasarlanan DRS Loft ve Rezidans projesi, esnek mekan çözümleri, kullanıcılarının ve çevresinin sosyal ihtiyaçlarına çözüm üretecek bir cazibe merkezi olmaya aday.
Geçtiğimiz yüzyılın son çeyreğinde Amerika'da atıl durumdaki endüstriyel alanların özellikle sanatçılar ve bohem hayata uzak olmayan üst düzey yöneticiler tarafından tercih edilen konutlara dönüştürülmesiyle başlayan ‘loft' anlayışı ile ele alınan DRS Loft ve Rezidans, ilk önce Ofis olarak tasarlanmış, daha sonra çevredeki ihtiyaçların ve taleplerin yeniden değerlendirilmesi sonucunda konut bloğuna dönüştürülmüş. Böylece her biri yüksek tavanlı tasarlanan şekilde toplam 141 adet, 1+1, 2+1 ve loft Daire tiplerinden oluşan yeni nesil bir rezidans projesi ortaya çıkmış.
Toplam 22.383 m2 inşaat alanına sahip DRS Loft ve Rezidans, karşısında kurulmakta olan Finanskent'e ve hemen aşağısından geçen TEM otoyolu 2. köprü bağlantısına karşı zarif ama bir o kadar da gösterişli bir duruş sergileyen, çevresine değer kazandıran, 18 katlı bir yüksek yapı.
Zemin katlarındaki Ticari birimlerle, sadece yapı kullanıcılarına değil, park ve erişim kolaylıklarından dolayı tüm çevreye hizmet edebilecek nitelikte olan yapının o coğrafyadaki tepe noktasına konumlanmış olması nedeniyle, dördüncü kattan itibaren tüm daireleri, kentle bütünleşen ve hiç kapanmayacak olan Marmara Denizi manzarasıyla kullanıcılarına adeta görsel şölen ve ferahlık hissi yaşatıyor.
Kişiselleştirilmiş koridorlar...
Teamfores Mimarlık tarafından kullanılan basit aks şeması sayesinde kişiselleştirilebilen koridorlar aynı zamanda kullanıcılar için sosyal/ortak alanlara dönüşebiliyor. Bu aks şeması, birden çok evin birleştirilmesine de imkan vererek, daha geniş konut ihtiyacı duyanlara olanak sağlıyor.
Kapalı yüzme havuzu, oyun odaları, profesyonel olarak idare edilecek 200 m2 spor salonu, her daireye özel kapalı depolama alanı gibi olanaklar sunan DRS Loft ve Rezidans projesinin konutları günlük yaşamın detaylarına uygun incelikte düzenlenmiş. Şifre ve parmak izi okuyucu gibi teknolojiyle entegre güvenlik önemlerinin alındığı ana giriş ve Daire girişleri ile geniş kapalı otopark imkanları projenin kullanıcılarına sunacağı diğer olanaklar arasında. DRS Loft ve Rezidans bünyesinde, özel loft terasların dışında, ayrıca kuzey rüzgarından ve güneşin yakıcı etkisinden korunmuş, şehrin gürültüsünden tamamen izole, yemyeşil peyzajıyla 600 m2 büyüklüğünde, 24 saat kullanılacak ortak bir de teras bahçesi bulunuyor.
Mimar Serter Karataban, A'dan Z'ye her noktası en ince ayrıntısına kadar tasarlanan, yüzlerce işletme senaryosu düşünülerek kurgulanmış DRS Loft ve Rezidans'ı, "Sadece kullanıcılarına değer katmayacak, konumlandığı lokasyonun dönüşmesine de önemli katkıları olacak, rol model olmaya aday bir proje", olarak tanımlıyor.
TeamFores Hakkında:
TeamFores Mimarlık, 1997 yılında İstanbul'da nitelikli mimarlık hizmetleri vermek üzere Serter Karataban tarafından kuruldu. Kurulduğu günden bu yana 1.000.000 m²'nin üzerinde proje ve uygulama gerçekleştirdi. 2002 yılında yaptığı Kuyubaşı Fidanlığı'na ait showroom binası, 2002-2007 yılları arasında özel sektörde yapılan en iyi 15 binadan biri seçildi ve 2007 yılında Arkitera İşveren Ödülü'ne aday gösterildi. Aynı yapı, 2008 yılında Türkiye'nin tüm mimarlarının ilk yapılarını kapsayan "Mimarın İlk Yapısı Yarışması"nda ShortList'e kaldı ve ilk üç projeden biri olarak seçildi. 2004 yılında davetli mimar olarak Belçika'nın Gent şehrinde SMS2 Timing firmasına Ofis projesi yaptı ve projenin uygulamasını denetledi. 2007 yılında yapımı tamamlanan, eski bir Rum evinin yenilenerek butik otele dönüştürülmesi projesinde İ'zaz Otel, kullanıcı oylarıyla İstanbul'daki en iyi B&B Otel seçildi.TeamFores Mimarlık ayrıca 2007 yılında Dubai'de girdiği bir yarışmada 2. olurken, Katar'da 2008 yılında düzenlenen Katar Bilim ve Teknoloji Parkı Ziyaretçi Merkezi Uluslararası Mimari Proje Yarışması'nda ise 1. oldu. 2011 yılında iç ve dış mekan yenileme ve onarım çalışmaları TeamFores Mimarlık tarafından yapılan Yamazaki Mazak Binası, ARKİV seçkilerine girdi. 2014 yılında The SBID International Design Awards'da Derindere Filo Kiralama Ofisi ile Intelligent Design kategorisinde finale kalmaya hak kazandı. Bener Hukuk Bürosu için Balmumcuda hem dış, hem de içmimarisi Teamfores tarafından tasarlanan 6 katlı bina, 2014 yılı Mimari Almanak kitabına girmeye hak kazandı. Milas Spor Salonu Projesi ise AR Awards 19th Cycle'da en iyi proje seçilerek, döngünün kazanan projesi oldu.
Serter Karataban, 2010 yılı Ocak ayında Ceyda Atıcı ve Cem Ercan ile birlikte Stüdyo Dinamo İçmimarlık Ltd. şirketini kurdu ve aynı yıl Nisan ayında, Burak Aluminyum için yaptığı stand tasarımı ile Yapı Endüstri Merkezi'nin düzenlediği geleneksel Yapı Fuarı'nda "Amacına En Uygun Fuar Standı Tasarımı" yarışmasında 3.'lük ödülünün sahibi oldu.
Karataban, aralarında İstanbul Teknik Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Işık Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Muğla Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi'nin de bulunduğu çok sayıda okulda davetli mimar olarak mesleki seminerler verdi. Birçok kez, yarışmalarda ve diploma projelerinde davetli jüri üyeliği görevlerinde bulundu.
Yorumlar