20 Haziran 2015 Cumartesi

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Tahsin Becan; doğal güzelliklerinin yanı sıra Körfez Geçiş Köprüsü ve İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu projeleri ile lokasyon olarak yıldızı daha da parlayan Yalova'da, Arsa fiyatlarının son bir yılda ikiye katlanarak metrekaresinin 150 liraya çıktığını aktardı.

CAZİP YERLER ÜRETMEK GEREKİYOR
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, bölgenin özellikle Arap ülkelerinden ve Ortadoğu'dan Turist çektiğini ifade etti. "Yalova'da yaklaşık 2 bin Dubaili yaşıyor. Bu çok ciddi bir rakam" değerlendirmesinde bulunan Salman, "Termal ilçesinde de butik otellerde patlama yaşanıyor. Bölge Araplara çok cazip geliyor. Bu doğrultuda ekonomik geliri yüksek olan Araplar için cazip yerler üretmek gerekiyor. Günde 300-500 dolar onlar için para değil" diye konuştu.

YÜKSEK ARAZİ FİYATLARI BÜYÜK YATIRIMCIYI ETKİLİYOR
 Vefa Salman, Yalova'nın özellikle Ulaşım projelerinin ardından lokasyon değeri arttığı için yatırımların odağı haline geldiğini vurguladı. Yüzde 59'u ormanlık alandan oluştuğu için bölgeye Yatırım yapmak isteyenlere yer göstermekte zorlandıklarının altını çizen Salman, "Büyük yer bulmakta zorlanıyoruz. Şu an için en avantajlı yer Çiftlikköy. Jokey kulübünün fazla eğimli olmayan 450 bin metrekarelik yer talebine yanıt veremiyoruz. Arazi fiyatları da çok yüksek ve sürekli katlanıyor. Bu da büyük yatırımcıyı etkiliyor"ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Diğer Haberler