20 Haziran 2015 Cumartesi

Eğitimin niteliğini artırmayı destekleyici çalışmalar yürütmek hedefiyle yola çıkan Çelikel Eğitim Vakfı'nın kurucusu Rıdvan Çelikel tarafından yaptırılan ve geçmişi başarılarla dolu olan Rıdvan Çelikel Anadolu Lisesi, şimdi yeni bir atılım yaparak daha büyük başarılara imza atmak üzere Fen Lisesi'ne dönüştü.

Tam donanımlı, 360 öğrenci kapasiteli Rıdvan Çelikel Anadolu Lisesi 2008 yılında, okulun 112 öğrenci kapasiteli Yurt binası ise 2010 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlanmıştı.

17 derslik, fizik, kimya, bilgisayar ve müzik laboratuvarları, 150 kişilik konferans salonu, Zengin kütüphane, satranç, bilardo, masa tenisi, voleybol ve basketbol alanları, etüt ve Dinlenme odaları, yemekhane, geniş bahçe ve etkinlik alanı ile kapsamlı bir donanıma sahip lisenin öğrencileri büyük başarılara imza attı.

Lisenin öğrencileri, 2011 yılında "TÜBİTAK Proje Yarışmaları"nda Karadeniz Bölge 3.'lüğünü, 2012 yılında "Liseler Arası Bilgi Yarışması"nda Samsun 2.'liğini kazandılar. Bu yıl lisenin öğrencileri satranç dalında da Samsun birinciliğini elinde tutuyor.

Birçok yarışmada birinciliği bulunan lisenin, üniversite sınavlarına giriş oranları oldukça yüksek. 2011 yılında öğrencilerin yüzde 74'ü, 2012'de yüzde 77'si, 2013'te yüzde 79'u, 2014'te yüzde 72'si üniversite sınavını kazandı.

Eğitimin niteliğini artırmaya yönelik programlar geliştirmek için 2007 yılında kurulan Çelikel Eğitim Vakfı'nın, Rıdvan Çelikel Anadolu Lisesi'nde yürüttüğü Eğitimde Geniş Açı programı Rıdvan Çelikel Fen Lisesi'nde de sürdürülecek. Bu program ile, öğrencilere, ebeveynlere ve öğretmenlere yönelik, kişisel ve sosyal gelişim olanakları sunan kapsamlı çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Çelikel Eğitim Vakfı, ülkemizin insan haklarına dayanan kalkınmasına hizmet eden, özgüvenli olduğu kadar sınırlarını bilen, uluslararası başarıları olan insanların çoğunlukta olduğu bir ülke haline gelmesine destek verme yolunda model ve uygulamalar geliştiriyor. Vakıf bu vizyon ile Kavak Rıdvan Çelikel Anadolu Lisesi'nde öğrenim gören öğrencileri başarı burslarıyla destekliyor. Lisenin fen lisesine dönüşümü ile birlikte, TEOG tercihleri sonucunda Kavak Rıdvan Çelikel Fen Lisesi'ne yerleşerek kayıt yapan ve belirlenen başarı kriterlerine göre burs hakkı kazanan öğrencilere 100 TL ile 700 TL arasında değişen burs olanakları sağlanacak.

Bunun yanı sıra, TEOG yerleştirmeleri sonucunda başarı bursları için yeterli puan aralığını sağlayamayan, ancak eğitim-öğretim yılı içinde göstermiş olduğu performans sonucunda, Vakfın belirlediği kriterler doğrultusunda başarılı olan öğrencilere, yine 200 TL ara sınıf başarı bursu sağlanacak.

Çelikel Eğitim Vakfı Hakkında; Çelikel Eğitim Vakfı, Çağdaş, özgür düşünen, katılımcı, akılcı, yaratıcı, kültürlü, duyarlı, hayatı dönüştürebilecek öncü gençler yetiştirmek için, eğitimin kalitesini arttırmak amacıyla 2007 yılında Rıdvan Çelikel tarafından kuruldu. Vakıf, eğitim kurumları, ebeveynler ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliği geliştirerek yaşadığımız çağda gençlerin yüz yüze oldukları sorunları ve fırsatları onlarla birlikte tespit ederek çözümler oluşturuyor. Kişisel, sosyal ve mesleki gelişim olanakları yaratıyor. Çelikel Eğitim Vakfı, "Eğitimde Geniş Açı Programı" ve "Alev Topları Programı" ile de gençlere öncülük yapmaya devam ediyor. Aynı zamanda, mesleki ve teknik liselere yönelik gerçekleştirilen insan hakları, demokrasi, toplumsal cinsiyet eşitliği eksenli uluslararası projelerle de toplumsal kalkınmaya hizmet ediyor.

Yorumlar

Diğer Haberler

TOKİ'den sudan ucuza konut fırsatı! 7 bin 540 TL taksitle 2+1 konut için başvurular başlıyor!
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 7 bin 546 TL taksitle 2 oda 1 salon konut satacak. Söz konusu proje için başvuruları 23 Mayıs tarihinde başlayacak. 
Zeytinburnu Veliefendi Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki son binalar da yıkılıyor! Yeni projeyle 185 bağımsız birim geliyor!
Çırpıcı Veliefendi Kentsel Dönüşüm projesinin 2. etabındaki son 6 bina da yıkılıyor. Söz konusu alanda hayata geçirilecek olan yeni projeyle 185 bağımsız bölümün hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.
Ev sahiplerinden varlıklı kiracılara gelir transferi! 
Ev sahipleri, varlıklı olan kiracılarının çok düşük bedellerle dairelerinde oturduklarına dikkat çekiyor. Şimdi de gelir transferi gündeme geldi. İşte ayrıntılar... 
İnşaat sektöründe ezber bozan yeni sistem! Adını ilk TOKİ ile duyurdu!
Yeşil Holding tarafından 2007 yılında büyük bir Ar-Ge yatırımıyla kurulan RENCO’nun geliştirdiği RENCO Kompozit Yapı Sistemi ile inşat sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Binalar depreme karşı artık daha dayanıklı olacak...
Kira davalarında ara bulucuya başvuru sayısı 169 bin 255’i buldu!
İstanbul'da gerçekleştirilen Uzlaştırma Uluslararası Sempozyumu'nda önemli açıklamalar yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira davalarında ara bulucuya başvuru sayısının 169 bin 255’i bulduğunu dile getirdi.