20 Haziran 2015 Cumartesi

Seramik Kaplama Malzemeleri Üreticileri Derneği'nden (SERKAP) yapılan açıklamaya göre, çatlamaya ve kırılmaya karşı yüksek dayanıklılık gösteren porselen karolar, dış mekan zemin kaplamalarında da ilk tercih oluyor.

Mimarlar ve iç Mimarlar tarafından iç mekan tasarımlarında sıklıkla kullanılan porselen karolar, Doğal Taş, Ahşap, beton ve Mermer görünümleriyle dış mekanlar için de farklı Tasarım seçenekleri sunuyor. Seramik Kaplama Malzemeleri Üreticileri Derneği (SERKAP) porselen karoların, doğal görünümlü modellerinin yanı sıra, kalın ve dayanıklı olmalarıyla bahçe, teras, balkon, iş yerleri, ağır malzemelerin taşındığı mekanlar, giriş rampaları, Otopark ve garajların zemin kaplamalarında oldukça sık tercih edildiğini belirtiyor. Kaymazlık ve ekonomik olma özelliklerinin yanı sıra uzun ömürlü kullanım sağlayan porselen karolar, Zengin renk, desen ve doku seçenekleri sunuyor.

Doğal Taş, Ahşap, beton ve mermerin doğallığının seramiğe nakış gibi işlendiği porselen karolar, göz alıcı tasarımlarıyla dış mekanlara ruh katıyor. Çizilme, aşınma, yıpranma ve kötü hava şartlarına karşı yüksek direnç gösteren porselen karolar, zahmetsizce döşenebilmeleriyle ön plana çıkıyor. Karolar uygulanacağı yere basit bir şekilde monte edilerek yapıştırıcı, sıva, derz ve işçilik gerektirmeyen zeminlerde hemen kullanıma hazır hale geliyor. Taşıyıcı aparatlar üzerine de yerleştirilebilenporselen karoların alt kısımlarına böylece Sulama ve Aydınlatma sistemleri de döşenebiliyor. Gerektiğinde kablo ve boruların da kolaylıkla kontrol edilebildiği uygulamalarda yükseltilmiş döşeme sistemi ısı ve ses yalıtımını da artırıyor.

Yüksek sıcaklıkta pişirildiğinden % 0,5'in altında su emme özelliğine sahip olan, dona ve sıcaklığa dayanıklılık gösteren ve her tür iklim özelliklerinde iç ve dış mekanlarda kullanılabilen porselen karolar, kırılmaya, eğilmeye, aşınmaya, lekeye ve kimyasallara karşı yüksek direnç gösteriyor. Porselen karoları üstün kılan niteliklerden bir diğeri de kolay döşenebilir olması. Büyük ebatlarda Zengin çeşitliliğe sahip olan porselen karolar, yüzey zenginlikleriyle Şehir hayatının hızlı temposunda mekanlara estetik, işlev, dinamizm ve kalite katıyor.

SERKAP Hakkında:

Merkezi İstanbul'da olan SERKAP, 1996 yılında, Türk seramik sektöründeki her türlü seramik kaplama malzemeleri üreten kuruluşları aynı çatı altında toplama gayesiyle kurulmuştur. SERKAP'ın amacı, Türk seramik kaplama malzemeleri alt sektöründeki üretici kuruluşları bir araya getirmek; üreticiler ve çalışanlarına mesleki, sosyal ve ekonomik yönlerden rehberlik etmek; küresel rekabetin getirdiği koşullarda üyelerinin rekabetçi şekilde yapılanmalarına yönelik ortak işbirliği alanları yaratmak ve sinerjik sonuçlara yönelik ortak eylemler organize etmek olarak açıklanabilir.Ayrıca, ulusal pazarda, seramik sanayiinin ürünlerinin etkinliğini artırarak pazar payı artımı ve yeni kullanım alanları yaratmak; uluslararası pazarlarda da, Türk seramik ürünlerinin tanıtımı ve pazar payını artırıcı girişimlerde bulunmak; üyelerinin çeşitli konulardaki ortak sorunlarına çözümler aramak; sektörün bilimsel, kültürel, teknolojik ve ekonomik gelişimine yarayacak kurumları, konsorsiyumları, toplulukları kurmak, uluslararası organizasyonlarda yer almasını sağlamak; sektörün üretim ve ticaretinin meslek ahlakı ile kamu yararına uygun çalışmalarını denetlemek ve bu konuda gelişmelerine yardımcı olmak da SERKAP'ın çalışma konuları arasında yer almaktadır.

Yorumlar

Diğer Haberler

Mevduat faizleri düşüşe geçti
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faiz artırımın ardından yükselen mevduat faizlerinde gerileme başladı. Ekonomist Barış Soydan, mevduat faizlerindeki düşüşe dikkat çekerek, “Uzun süre düşmemesi lazım” dedi.
Renault Clio'da 165 bin TL'lik dev indirim! Clio fiyat listesi 2024! 
Renault Clio'nun 2024 model yılı Clio modelinin Techno Esprit Alpine E-Tech full hybrid 145 hp versiyonunda bu aya özel 165 bin Türk Lirası'na varan indirim sunuluyor. İşte Clio fiyat listesi 2024...
Türklerin Miami'deki emlak yatırımları katlandı: Düşük emlak vergisi ve Amerikan vizesiz ev sahibi olma imkanı!
IRG Yöneticisi Cengiz Bayırlı, Türklerin Miami'deki emlak yatırımlarının katlandığına dikkat çekti. Peki neden? İşte Türk yatırımcıların tercihleri...
Sinop'ta 30 adet arsa ve arazi, Ankara'da 10 adet 1+1, 2+1 ev satılıyor! 
Sinop Boyabat ve Ankara Polatlı'da yer alan 40 adet arsa, arazi ve konut satılıyor. Peki gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? İşte o ilanlar...
Zeytinburnu Veliefendi Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki son binalar da yıkılıyor! Yeni projeyle 185 bağımsız birim geliyor!
Çırpıcı Veliefendi Kentsel Dönüşüm projesinin 2. etabındaki son 6 bina da yıkılıyor. Söz konusu alanda hayata geçirilecek olan yeni projeyle 185 bağımsız bölümün hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.