20 Haziran 2015 Cumartesi

Ankara'da bir sitede yönetim onarım için ev sahibiyle birlikte kiracıya da fatura çıkarınca açılan davada mahkeme ret kararı verdi.  Mahkeme, bir site yönetiminin bakım ve onarım giderini kiracıdan istemesini, Kat Mülkiyeti Kanunu'na aykırı buldu.

Kiracıları ilgilendiren karar, Ankara'nın Eryaman semtindeki Kaçkar Sitesi'nde oturan Önder Gökçekaya adlı vatandaşın Site Yönetimi aleyhine açtığı davadan çıktı.

Gökçekaya, site yönetiminin 25 Ocak'ta aldığı kararla siteye "demir kapı yapılması, giriş bariyeri, çıkış kapanı, Sulama, bakım ve Temizlik için işçi çalıştırılması" gibi masraflara Kiracı olduğu için 50 TL, ev sahibinden de 50 TL olmak üzere toplam 100 TL alınması kararı verdiğini belirterek, bunun hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle konuyu yargıya taşıdı.

KİRACIYI HAKLI BULDU

Mahkeme Hâkimi Saffettin Aldemir ise 50 TL'lik giderin kiracıdan istenmesine karşı, "Onarım bakım gibi genel giderlerinden doğan demirbaş niteliğindeki masrafları gayrimenkulün maliki yani tapusuna sahip kişi karşılar" kararı verdi.

ÖRNEK KARAR

Kiracının avukatı Mehmet Ali Canlı, "Bu kararla birlikte şimdiye kadar benzer şekilde yönetimlerce kendilerinden bakım-onarım adı altında para alınan Kiracılar dava açabilir ve son 5 yılda ödedikleri parayı geriye dönük faiziyle birlikte alabilir" dedi. Kaynak:habertürk

Yorumlar

Diğer Haberler

Zeytinburnu Veliefendi Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki son binalar da yıkılıyor! Yeni projeyle 185 bağımsız birim geliyor!
Çırpıcı Veliefendi Kentsel Dönüşüm projesinin 2. etabındaki son 6 bina da yıkılıyor. Söz konusu alanda hayata geçirilecek olan yeni projeyle 185 bağımsız bölümün hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.
Türklerin Miami'deki emlak yatırımları katlandı: Düşük emlak vergisi ve Amerikan vizesiz ev sahibi olma imkanı!
IRG Yöneticisi Cengiz Bayırlı, Türklerin Miami'deki emlak yatırımlarının katlandığına dikkat çekti. Peki neden? İşte Türk yatırımcıların tercihleri...
İnşaat sektöründe ezber bozan yeni sistem! Adını ilk TOKİ ile duyurdu!
Yeşil Holding tarafından 2007 yılında büyük bir Ar-Ge yatırımıyla kurulan RENCO’nun geliştirdiği RENCO Kompozit Yapı Sistemi ile inşat sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Binalar depreme karşı artık daha dayanıklı olacak...
TOKİ'den sudan ucuza konut fırsatı! 7 bin 540 TL taksitle 2+1 konut için başvurular başlıyor!
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 7 bin 546 TL taksitle 2 oda 1 salon konut satacak. Söz konusu proje için başvuruları 23 Mayıs tarihinde başlayacak. 
Bursa Nilüfer House 1'de yüzde 30 peşinat 0,89 faizle! 
Alpiş İnşaat'ın Bursa'da hayata geçirdiği Nilüfer House 1 projesinde yüzde 30'dan başlayan peşinatlarla konut sahibi olunabiliyor. İlk 3 yıl için düşük taksit fırsatı sunulan projede ayrıca 60 ay şirket içi vade de yapılıyor.