20 Haziran 2015 Cumartesi

Pakpen, İstanbul Sanayi Odası'nın her yıl açıkladığı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde, 2014 yılı araştırmasına göre 203'üncü sırada yer aldı. Bu haliyle geçtiğimiz yılki sıralamada yerini koruyan Şirket, merkezinin bulunduğu Konya'da ise, bir basamak yükselerek en büyük ikinci sanayi kuruluşu olmayı başardı.

Boru, PVC profil ve Yalıtım olmak üzere 3 farklı alanda kaliteli ve çevreci ürün gamı ile hizmet veren Pakpen, 2013 yılında 425.8 milyon ciro elde etmişti. Cirosunu 2014 yılında 480.5 milyon TL'ye yükselten Pakpen, bu artışla, İSO 500 Listesi'ndeki yerini koruyarak, listede 203'üncü sırada yer aldı.

Pakpen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuza, Şirket olarak, çevreye ve kaliteye yaptıkları yatırımların, Yapı sektörüne kazandırdıkları ‘ilk'lerin, ihracat pazarlarında gösterdikleri performansın ve kalite ile Ar-Ge'ye verdikleri önemin meyvelerini topladıklarını söyledi. Tuza, "Bugüne dek yaptığımız yatırımlar ve attığımız adımlar, Türkiye'nin ‘en büyükleri' arasında yerimizi bir kez daha almamızı sağladı. Ülkemizin en büyük 203'üncü sanayi kuruluşu olmanın yanı sıra doğup büyüdüğümüz, yaptığımız Yatırım ve sağladığımız istidamla sürekli değer katmaya çabaladığımız Konya'mızda artık ikinci büyük sanayi kuruluşuyuz. Elde ettiğimiz bu başarıdan dolayı gurur duyuyoruz" dedi.

 "Başarımızı, başta komşu ülkelerimiz olmak üzere Avrupa Birliği ve Körfez ülkelerine kararlılıkla taşıyoruz" diyen Tuza, halihazırda 50'ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini ve sektörde, 250 bin ton plastik, 650 bin metreküp Yalıtım malzemesi üretim kapasitesine sahip olduklarını söyledi.

Bu arada Pakpen'in; merkezi Londra'da bulunan dünyanın önde gelen marka değerlendirme kuruluşu BrandFinance tarafından yapılan araştırma ile Türkiye'nin en değerli markaları arasında gösterildiğine de değinen Tuza, "BrandFinance, şirketlerin son 3 yıllık finansal verilerini ve gelecek 5 yıla ait projeksiyonlarını analiz ederek Türkiye'nin En Değerli 100 Markasını belirledi. Araştırmada, Pakpen olarak bu yıl, geçen yıla oranla 4 basamak yükselerek, Türkiye'nin en değerli 96'ncı markası olmayı başardık. Hedefimiz, markamızın değerini daha da yükseltebilmek adına, çalışmalarımızı istikrarlı bir biçimde sürdürmek" diye konuştu.

Yorumlar

Diğer Haberler

GYO'lar sadece konut üretmiyor: Ekonomiye, yatırımcıya ve diğer sektörlere de fayda sağlıyor!
GYO'lar ilk kez Türkiye'de 1995'te kuruldu ve 2024 yılı itibarıyla toplam sayı 48'e ulaştı. Peki GYO'lar nasıl işler? Diğer sektörlere faydaları neler? İşte ayrıntılar...
Ocak 2019-Mart 2024 döneminde hizmet binaları için 4,5 milyar TL kira ödendi!
Kamuda tasarruf genelgesinden sonra gözler kamu kurumları tarafından ödenen kiralara çevrildi. Özelleştirme ve satışlar sebebiyle pek çok kamu kurumu milyonlarca TL kira öder hale geldi.
Özak Duyu Göktürk’te lansman öncesi indirim fırsatı!
Özak GYO, İstanbul’un yükselen değeri Göktürk’te inşaatına başladığı 3. projesi Özak Duyu’nun satışına başladı. Lansman öncesine özel indirimlerle satışta.