20 Haziran 2015 Cumartesi

Yeni yaptığımız planları Büyükşehir Belediyesi'ne onaylattık. Vatandaşlarımız ipotekten kurtuldu. Çabaladık ve başardık. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Bayraklı Belediyesi, yaklaşık 30 yıl Tepekule Mahallesi'nde bin 600 konutu ilgilendiren imar planlarında yapılan hatanın düzeltilmesini sağladı. O dönem yapılan imar planlarına göre, arazilerini satan şahısların arazilerini yeşil alana, yola terk etmesi gerekirken tapulara ipotek koydurdu.

İPOTEKLERİN KALDIRILMASI KARARI VERİLDİ
Bu sırada Araziler, üzerinde ipotekle ilgili bir sıkıntı görünmediği için birçok kez el değiştirdi. Ancak ilerleyen yıllarda sayısal sisteme geçiş aşamasında bu durum fark edildi. Vatandaşlara yüklü miktarda borç çıkartıldı. Bu noktadan sonra Bayraklı Belediyesi harekete geçti.

İlk olarak yeni planlar hazırlanarak onaylanması için Büyükşehir Belediyesi'ne gönderildi. Bu konuya ilişkin 2009'da İzmir 3. İdare Mahkemesi, 2013'te İzmir 4. İdare Mahkemesi'nde ve son olarak Bayraklı Belediyesi İzmir 5. İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Son olarak mahkeme Bayraklı Belediyesi'nin bölgeyle ilgili yaptığı yeni planların kabul edilmesi ve ipoteklerin kaldırılması kararını verdi.

ESKİ PLAN İPTAL EDİLDİ
Büyükşehir'in yeni planları kabul etmesiyle 6 yıl uğraşın ardından yaşanan sıkıntı vatandaşın lehine sonuçlanmış oldu. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, tapulardaki ipotek sorunun ortadan kaldırdıklarını, açtıkları davayı kazandıklarını belirterek Tepekule Mahallesi sakinlerine müjdeyi verdi.

Başkan Karabağ, "Açtığımız dava hemşerilerimin lehine sonuçlandı. 1986 yılında yapılan planlardaki hatalı parselasyonlar bize geldiğinde hemen iptal ettik. Bedelsiz terklere imkan veren yeni parselasyon planı yaptık. Bu yaptığımız işlemi mahkemeye götürdüler. Mahkemede kaybettiler. Kararı bir üst mahkemeye taşıdılar. Mahkeme de, 'Büyükşehir Belediyesi'ne onaylatın' dedi. Bunun için iki yıldır uğraşıyoruz. Sonunda başardık. Yeni planlar ilk olarak Büyükşehir Encümeninde kabul edildi. Söz konusu eski plan iptal edildi. Yenisini Büyükşehir Belediyesi'ne onaylattık. Artık yerleriniz ipotekten kurtuldu. Çabaladık ve başardık. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Yorumlar

Diğer Haberler

Dolar kuru neden sabitlendi?
Dolar son bir aydır yatay halde setrini sürdürüyor ve analistler de dolarda 30 TL'nin altını dillendirse de Merkez Bankası'nın sene sonu dolar tahminlerinde dolar 36 Türk Lirası olarak açıklandı.
Ford Tourneo Courier fiyatı ne kadar? Geniş araba sevenler hemen bakın! Ford Tourneo Courier Mayıs 2024 fiyat listesi!
Dizel Manuel, Benzinli Manuel ve Otomatik motor seçenekleriyle Yeni Ford Tourneo Courier, bayilerde yerini aldı. Ford Tourneo Courier fiyatı ne kadar? Ford Tourneo Courier Mayıs 2024 fiyat listesi!
Banka banka 100 bin TL'nin güncel getirisi ne kadar?
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın son verileri kapsamında artışını devam ettiren 1-3 aylık mevduat faizinde dengelenmiş oldu. Buna göre, yüzde 68 civarında dengelenen 1-3ı.aylık mevduat faizleri yüzde 68,2 olarak belirtildi.
Süheyl Batum'dan Florya tepkisi: '500 milyon dolar zararı göz önüne alarak orayı sattırmam'
Galatasaray Kulübünün başkan adayları arasında yer alan Süheyl Batum, Florya ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "500 milyon dolar zararı göz önüne alarak orayı sattırmam" dedi.
Bakan Uraloğlu'ndan bu şehirlere hızlı tren müjdesi!  Ulaşım süresi 2 saat 15 dakikaya inecek!
Merakla beklenen Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı ile ilgili olarak son dakika detaylarını duyuran Bakan Uraloğlu, projenin tamamlanmasıyla ulaşım süresinin 2 saat 15 dakikaya ineceğini açıkladı.