20 Haziran 2015 Cumartesi

Mahkeme kararlarının bazı medya organlarınca çarpıtılarak kamuoyunun yanıltıldığı belirtilen açıklamada, "TOKİ aleyhine açılan ve kuruluşumuzun müdahil olduğu bazı davalar ile ilgili herhangi bir dosya bilgisi verilmeden yayınlanan haberler tamamen gerçek dışıdır. Bugün itibarıyla TOKİ'ye ulaşan tüm mahkeme kararlarında yürütmenin durdurulması taleplerinin reddine karar verilmiş olduğu bilinmelidir" ifadeleri kullanıldı.

KAMULAŞTIRMA KARARI ALINDI
İnşaat çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiği İstanbul Yeni havalimanı'nın inşa sürecini sıkıntıya sokacak ya da geciktirecek hiçbir hukuki durum ve kararın olmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı, "Acele kamulaştırma kararı ve kamulaştırma kararlarına karşı İdare Mahkemeleri ve Danıştay 6. Dairesinde iptal ve yürütmenin durdurulması taleplerinde bulunulmuş, İdare Mahkemeleri ve Danıştay 6. Dairesince bu mahiyetteki tüm davacı taleplerin reddine karar verilmiştir. TOKİ tarafından kamulaştırma davası açılmayan Eyüp İlçesi Ağaçlı köyündeki taşınmazlarla ilgili yürütmenin durdurulması taleplerinde Danıştay 6. Dairesince farklı gerekçeyle yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verilmiş ve kararın gerekçesinde acele kamulaştırma kararının uygulanmaması nedeniyle yürütmenin durdurulması kararının usulden verilmesi uygun bulunmamıştır."

YÜRÜTMENİN DURDURULMASI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR
"Bu karara yapılan itirazlar sonucu Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu tarafından esasa girilmek suretiyle yürütmenin durdurulması kararının koşullarının oluşup oluşmadığına bakılarak yeniden karar verilmesi istenilmiştir. Bu nedenle 22 Ekim 2014 tarihinde verilen kararlarda yürütmenin durdurulması söz konusu olmayıp, Danıştay 6. Dairesinin usulden karar vermeyip esasa girmek suretiyle karar vermesi gerektiği gerekçesiyle verilen bir kurul kararı söz konusudur."

Açıklamada, TOKİ aleyhine açılan ve işletmenin müdahil olduğu davalarla ilgili herhangi bir dosya bilgisi verilmeden yayınlanan haberlerin gerçek dışı olduğu vurgulanarak, "TOKİ'ye ulaşan tüm mahkeme kararlarında yürütmenin durdurulması taleplerinin reddine karar verilmiş olduğu bilinmelidir" denildi. Kaynak:ensonhaber

Yorumlar

Diğer Haberler

Şehir Plancısı Buğra Gökce: Artık daha küçük, bakımı daha kolay konutlar yapılmalı!
Şehir Plancısı (Phd), Dr. Buğra Gökce, X sosyal medya hesabından konut üretiminde değişikliklerin olması gerektiğini söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...
Akaryakıt fiyatları cep yakıyor! 18 Mayıs 2024 benzin, motorin ve LPG güncel fiyatları...
Araç sahipleri hafta sonu benzin ve motorin fiyatlarında zam veya indirim var mı diye merak edip araştırıyorlar. Buna göre, İstanbul'da benzinin litre fiyatı ne kadar oldu ve 18 Mayıs 2024 benzin, motorin (mazot) ve LPG fiyatları nedir?
Bakan Uraloğlu'ndan bu şehirlere hızlı tren müjdesi!  Ulaşım süresi 2 saat 15 dakikaya inecek!
Merakla beklenen Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı ile ilgili olarak son dakika detaylarını duyuran Bakan Uraloğlu, projenin tamamlanmasıyla ulaşım süresinin 2 saat 15 dakikaya ineceğini açıkladı.
Vakıf GYO İki Konak'ta son dakika gelişmesi! 4.4 milyarlık sözleşme sona erdirildi!
Vakıf GYO tarafından İzmir Konak'ta hayata geçirilecek olan İki Konak projesinde son dakika gelişmesi yaşandı. Söz konusu projenin yüklenici sözleşmesi iki taraflı olarak sona erdirildi. İşte detaylar...
1933'de İstanbul'da 15 milyon lira değerinde milli emlak varmış!
1933 yılında İstanbul'da hazinenin daha doğrusu devletin 15 milyon lira değerinde milli emlaka sahip olduğu belirtilmiş.